Societat

Els manters demanen “perdó” a la dona que va rebre una pedrada al cap i volen “parlar” amb l'Ajuntament

Un dels portaveus i membre de l'ASRC lamenta en declaracions a l'ACN que se'ls vegi “com a violents”

El venedor ambulant i membre de l'Associació Catalana de Residents Senegalesos, Mame, ha demanat “perdó” a la dona que va resultar ferida per un cop de pedra al cap al metro de la plaça de Catalunya, durant un enfrontament amb la Guàrdia Urbana, tal com apareix en el vídeo al qual ha tingut accés l'ACN. “La gent ha de saber que lluitarem perquè això no torni a passar”, ha assegurat. Mame ha demanat diàleg a l'Ajuntament de Barcelona perquè “parlant” serà possible trobar “una solució” que eviti més conflictes “amb la policia”. El manter ha lamentat que la ciutadania els percebi “com a violents”. En aquest enfrontament, d'ahir per la tarda, quatre policies i un venedor també van resultar ferits.

En Mame ha promès “que seguiran parlant” entre ells per evitar que passin nous incidents com els d'ahir dijous per la tarda, quan un grup de manters va repel·lir a cops de pedra agents de la Guàrdia Urbana, que volien fer una identificació d'un d'ells, i una dona va acabar rebent una d'aquestes pedrades al cap.

L'ACN ha tingut accés a una gravació que mostra l'instant en què els policies es veuen obligats a fugir i com s'enduen la dona que ja ha rebut la pedrada al cap.

Després de demanar “perdó” a aquesta víctima accidental, Mame ha lamentat que se'ls vegi com “violents”. La gent “ha de saber que lluitarem perquè això no es repeteixi” i que “només intentem guanyar-nos la vida”. Per evitar nous conflictes amb la policia municipal, ha demanat “parlar” amb l'Ajuntament. “Trobarem una solució”, diu convençut.

Aquest venedor ambulant ha explicat que compren tot el material que venen als turistes a les botigues de xinesos de Barcelona i Badalona. Els preus de cada farcell varien en funció del producte, però paguen entre 30 i 60 euros. “No funcionem com una màfia perquè no hi ha ningú que estigui per sobre de l'altre”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES