Societat

Beatificació de tres monges a Girona, avui

El cardenal Angelo Amato presidirà aquest matí la cerimònia per les germanes Fidela, Josefa i Facunda de l'institut de religioses de Sant Josep

La catedral de Girona serà el marc avui, a partir de les onze del matí, de la cerimònia de beatificació de tres germanes màrtirs de la congregació de religioses de Sant Josep. Es tracta de la primera beatificació que es fa a les comarques de Girona, i la presidirà el cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants.

Per assistir a la cerimònia d'avui s'han inscrit 1.200 fidels d'arreu del món — l'institut de religioses de Sant Josep té presència en països de l'Àfrica, Europa i l'Amèrica llatina–. S'estima, però, que siguin molts més, fins a 2.000, els fidels que vulguin presenciar la cerimònia.

Com que molts arribaran en autobús, l'Ajuntament de Girona ha previst reservar per als assistents a la beatificació diversos aparcaments de l'entorn del Barri Vell de Girona. Són a la zona de Fontajau, al passeig de la Devesa, al passeig Canalejas, a la plaça de Sant Domènec i al passeig Fora Muralla. Les restriccions ja van començar ahir al vespre en alguns sectors, ja que alguns fidels van començar a arribar a la ciutat. A la tarda es va celebrar l'acte d'acollida dels peregrins al Palau de Congressos de Girona. Posteriorment es van fer les vespres solemnes a la basílica parroquial de Sant Feliu.

Dues de les germanes van néixer a la demarcació. Es tracta de Fidela Oller (Banyoles, 1869) i Facunda Margenat (Girona, 1876). Josefa Monrabal va néixer a Gandia, el 1901. Van morir assassinades l'agost del 1936.

LA XIFRA

1.200
fidels
s'han inscrit per assistir a la cerimònia de beatificació. N'hi ha de diversos països del món on les monges de Sant Josep estan presents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt