Societat

Més policia i més desacords pel ‘top manta'

La Guàrdia Urbana blinda la plaça Catalunya i Colau suma més crítiques

La Guàrdia Urbana es va fer ahir omnipresent a la plaça Catalunya, fins al punt que els venedors del top manta no van poder vendre, tot i que és habitual en els dies de pluja, ni al passadís subterrani entre els Ferrocarrils de la Generalitat i el metro ni a dins de les mateixes estacions. Aquest fet, però, va provocar un altre terrabastall polític: ahir va ser la CUP la que es va afegir a les crítiques sobre la gestió del fenomen del top manta que fa l'equip de Barcelona en Comú. La CUP va fer un comunicat en què indicava que “és especialment greu que un govern municipal que s'autoproclama del canvi assumeixi el discurs de la tolerància zero i les línies vermelles”.

La reacció dels regidors de la CUP es va fer visible en una reunió en què el govern local havia convocat també els representants del PSC i d'ERC per tractar del problema del top manta després de l'última batussa de dijous, que, a banda d'agents, va deixar una vianant ferida al cap d'una pedrada. Ahir, justament, membres del col·lectiu van demanar perdó públicament a la dona.

La reunió, convocada per la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, va ser un fracàs. La CUP es va aixecar de la taula en saber-se que s'havia endurit la vigilància i ERC va reclamar que a les reunions es convoqui tots els partits amb representació municipal per buscar un consens “que permeti evitar que passi una desgràcia”.

Vermut i concert de suport al Raval

L'editorial i la llibreria Veusambveu, especialitzada en el feminisme i situada al carrer Picalquers del Raval, ha organitzat per aquest migdia un vermut i concert musical a favor del col·lectiu de joves que es guanyen la vida venent productes pels carrers. L'objectiu de l'esdeveniment, segons els seus responsables, és “visualitzar un dels col·lectius més vulnerables i perseguits, el qual no té gaires oportunitats d'expressar el seu punt de vista ni les seves reivindicacions”.

El vermut començarà a les dotze amb la presentació de l'esdeveniment a càrrec del col·lectiu de venedors del top manta de Barcelona, i inclourà els concerts de Rosa Sánchez, Plutón Plutón i la DJ Rona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona