territori

La CUP dubta que Junts pel Sí 'treballi realment' per construir la independència

La proposta de la CUP de Reus a la Junta de Portaveus d'aquest divendres on demanava que l'Ajuntament es posicionés "cap un procés de ruptura" si així ho demanaven els ciutadans el 27S no ha prosperat. L'abstenció de CiU ha provocat que no tiri endavant.

La representant de la CUP a la Junta de Portaveus, Marta Llorens, ha intentat que s’arribés a un acord respecte a aquesta declaració, però CiU finalment s’hi ha abstingut argüint motius de forma, segons explica el partit en una nota. La regidora Mariona Quadrada ha afirmat que “demanàvem que l’Ajuntament de Reus assumís les conseqüències de l’escenari polític sorgit després de les eleccions, començant per no reconèixer l’Estat espanyol i hem vist com ERC hi ha votat a favor i en canvi CiU s’hi ha abstingut". Aquest fet, segons Quadrada, "ens fa dubtar que Junts per Sí estigui realment per la ruptura".

A banda d’aquesta proposta de declaració amb motiu de la Diada i del 27 de setembre, la CUP també ha presentat una moció per retirar el requisit de dos anys d’empadronament a la ciutat de Reus per obtenir beques i ajuts socials, que no ha sigut aprovada ja que altres partits hi ha votat en contra, argumentant que en les peticions de beques es podia estudiar cas per cas.

Finalment la CUP ha presentat una altra moció que feia una proposta de calendari de reforma del ROM (Reglament Orgànic Municipal) i del reglament de Participació que ha prosperat en el ple.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia