Societat

Menjar-se els ‘trons'

Canet comença a comercialitzar els primers productes de marxandatge de la sèrie ‘Joc de trons'

Són galetes personalitzades de les dinasties de la sèrie i samarretes amb dracs modernistes i el castell de Santa Florentina

L'hivern de Joc de trons s'acosta a Canet..., però els comerços del municipi esperen fer l'agost aprofitant el ressò mediàtic que el castell de Santa Florentina sigui un dels escenaris triats de la sisena temporada de la sèrie. Els primers a fer el pas han estat els propietaris de la botiga de pastisseria creativa My Sweet Dreams Cupcakes, a la riera Buscarons, que també ven a través d'internet i que ha ideat unes galetes amb formes i gustos vinculats a les principals famílies dels set regnes. Asseguren que són fans de la sèrie i això els ha facilitat la feina. “Volíem anar més enllà de fer unes galetes normals i vam creure que seria divertit adaptar els ingredients i els dissenys a les característiques de cada dinastia”, explica la creadora i ànima de la botiga, Serena Cantieri. Així, els Stark del glaçat regne del Nord es transformen en un dolç de xocolata blanca “per la neu” amb un farciment d'aranyons “per la sang i els morts que acumulen a cada temporada”.

“Les galetes Lannister agafen la forma granítica de la fortalesa Roca Casterly i els Tyrrel tenen gust de roses i violetes, d'acord amb els símbols que els defineixen. N'hi ha de tots els gustos: dolces, florals, picants, salades i àcides...”, igual que els diferents famílies en les quals s'emmirallen, perquè han buscat “uns dolços amb caràcter i personalitat pròpia”. De moment s'ha fet una primera col·lecció de nou galetes, al preu de dos euros cada paquet, que inclou una de molt especial, l'ou de drac dels Targaryan que es pot comprar en els tres colors “oficials”. Cantieri recorda que la primera fornada va sortir el 26 d'agost i que el 28 ja es va poder començar a vendre per internet.

Clients i seguidors

Els principals clients són els seguidors de la sèrie, molts de Canet i rodalia, i alguns que ja han fet comandes per enviar a l'estranger. “Les Stark, les Lannister i les Greyjoy són de moment les galetes que tenen més sortida”, indica Serena Cantieri, que avança que ja ha rebut peticions per fer altres dolços vinculats a un personatge en concret. “No vull perdre el nord i abans de tirar endavant nous projectes hem de consolidar els que ja tenim”, comenta la propietària de My Sweet Dreams Cupcakes.

Cantieri defensa la necessitat d'unificar esforços entre els diferents establiments a l'hora de llançar productes de Joc de trons i predica amb l'exemple amb un aparador on no falten ni el material oficial de la sèrie, servit per l'empresa de marxandatge de cinema i televisió Vistoenpantalla.com , també amb arrels canetenques, ni les samarretes i tasses que uneixen la simbologia dels set regnes amb Canet. Els propietaris de l'empresa de disseny i estampació Coolcatshirt amb seu a Sant Cebrià de Vallalta, Toni Acarreta i Laura Gómez són els responsables d'haver unit el títol del primer episodi de Joc de trons, Winter is coming, amb el drac de l'edifici de l'Ateneu de Canet, obra també de Lluís Domènech i Montaner. La referència és més que evident i evita desobeir la prohibició expressa de la productora HBO de fer material on apareguin les paraules Joc de trons. Un segon dissenya a la botiga La Gruta del carrer Ample utilitza com a fons el castell de Santa Florentina travessat per una espasa. D'imaginació no en falta, a Canet! Tant Acarreta com Cantieri defensen que el millor aparador per als nous productes serà la Fira Modernista, que se celebra a Canet el cap de setmana del 18 al 20 i que coincidirà amb els darrers dies en què l'equip de rodatge serà al poble.

LA FRASE

Cadascuna té personalitat pròpia, perquè s'emmiralla en les famílies que representa
Serena Cantieri
Propietària de la botiga My Sweet Dreams Cupcakes de canet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona