territori

Uns 3.000 reusencs marxen cap a la Via Lliure 2015 de la Meridiana

El possible mal temps no fa aturar les ganes de cridar independència

Samarretes blances, punters de color rosa, moltes estelades i il·lusió. Aquest era l'ambient de l'avinguda de Riudoms, aquest divendres cap a la 1 del migdia, quan uns 3.000 reusencs han sortit en autobús cap a la Via Lliure 2015 de la Meridiana, a Barcelona. En una demostració més d'organització per la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Reus ha mobilitzat 54 autobusos, més alguns de recanvi en cas d'averia, i ha distribuït els pro independentistes amb celeritat. "El temps no ens pot aturar, només faltaria que quatre gotes ens impedissin anar", ha assegurat el membre de l'ANC, David Amigó. "Descarregarem a la plaça de les Glòries i a gaudir de la Diada".

"Hi vaig des que l'Assemblea organitza la mobilització per la Diada i crec que aquesta serà l'última, hi ha molta il·lusió i molt bon rotllo", ha afirmat la reusenca Magda Fort. "Estic aquí amb l'objectiu d'unir-me a la força dels catalans que volem la independència d'una forma pacífica", comentava una altra de les usuàries de l'autobús número 20, Mercè Artigau, qui confiava en resoldre l'atzucat amb l'Estat espanyol l'any passat "però com que no ha estat així, hi torno".

A Artigau no li molestarà pas la pluja: "No fa fred i si et mulles, doncs mira cantarem independència mullats". Sobre les acusacions de ser un acte electoralista, la reusenca assegura que "fa molts anys que ho fem, ara dona la casualitat que el dia 27 anem a votar, però també vam anar a votar el 9 de novembre". David Amigó, per la seva banda, ha assegurat que "quan s'entra en campanya tot es pot interpretar com electoralista", però que "l'assemblea el que vol és la unitat per la independència". Precisament, a crits d'independència, els autobusos marxaven puntuals de la capital del Baix Camp.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró