Societat

El nou curs engega amb 1,56 milions d'alumnes i 790 mestres més

La Lomqe s'aplica a tota la primària, a primer i tercer d'ESO i per primer cop a primer de Batxillerat

Un total de 1.560.468 alumnes comencen avui el curs escolar 2015/2016. Aquesta quantitat suposa un augment de 12.726 escolars respecte a l'any passat. La plantilla de mestres també ha augmentat fins a 65.577 docents, 790 més que en el curs anterior.

Tot i que els estudiants arriben avui a classe amb la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe) ja implantada a tots els cursos de primària i també a primer, tercer d'ESO i primer de batxillerat i també amb els currículums adaptats, mestres i estudiants afronten el curs amb un cert recel perquè són conscients que la reforma pot tenir els dies comptats si el PP perd la majoria i l'oposició compleix el compromís de derogar la llei Wert.

Així, la Lomqe afecta per primer cop, en part, els alumnes que comencen Batxillerat, ja que seran els primers en què, suposadament hauran de fer revàlida, tot i que no tingui efectes acadèmics. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau ha assegurat que als centres se'ls han donat orientacions per aquest curs, pel que fa a les matèries comunes i obligatòries amb horaris i distribucions i ha remarcat que són alumnes que acabaran batxillerat i faran les PAU com a porta d'entrada a la universitat, amb la mateixa estructura i el mateix pes a l'expedient com fins ara.

A Primària i a l'ESO, els alumnes comencen amb uns currículums nous que, a banda d'augmentar les hores d'anglès i matemàtiques, es fa un canvi metodològic que ha d'encarar els estudis a l'aprenentatge per competències més que per continguts, seguint també, les recomanacions europees.

Aquest any preveuen atorgar unes 80.000 ajudes de menjador, amb una despesa total de 48 milions d'euros, en una partida que està oberta a possibles increments. En alguns instituts de Barcelona que estan considerats d'alta complexitat per la gran afluència d'alumnes amb necessitats econòmiques elevades, les beques es concreten en un dinar complet. Pel que fa a les instal·lacions, 90 escoles complertes impartiran classes en barracons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona