Societat

Potries s'adhereix a la xarxa de pobles acollidors

L'Ajuntament acorda donar suport a la creació d'un Comissió d'Ajuda al Refugiat en l'àmbit local, amb participació del veïnat

La moció presentada per l'Alcaldessa, Assumpta Domínguez, al plenari d'ahir dijous 24 de setembre davant la crisi humanitària del poble Siri, va estar aprovada per la unanimitat del tots els grups municipals (Compromís. PSOE i PP).

L'Ajuntament ha convocat una Assemblea veïnal per la a constitució de la comissió de treball, hui divendres 25 de setembre, a les 19 hores, a la Casa de la Cultura.

Potries te una llarga tradició de cooperació internacional que s'ha traduit en l'acolliment de persones amb necessitats , especialment de xiquets. No en va, des de fa anys han aplegat al poble per passar l'estiu menors procedents de Txernòbil, i dels camps de refugiats saharians de Tinduf.

A més, en els últims temps també han acollit famílies amb problemes econòmics que s'han instal·lat en règim de lloguer social a les vivendes propietat dels bancs, les necessitats dels quals també s'estan atenent des de l'administració local i des de la ciutadania.

Així les coses, el consistori ha decidit declarar Potries poble acollidor perquè siga un municipi de protecció, igualtat i reconeixement de drets, que garantisca la vida, la llibertat i el benestar de totes les persones. A més de treballar per a canalitzar les dades de les persones que desitgen facilitar a la Xarxa de Municipis Acollidors creat per la Conselleria d'Inclusió Social de la Generalitat Valenciana , tant la disposició d'habitatges com els acolliments en la propia familia així com voluntariat per a atendre els refugiats

Destinarà una aportació econòmica de 1.000 euros a l'organització humanitària Metges sense Fronteres que atén els milers de refugiats procedents de Síria sobre el terreny tant al països d'origen com a Europa.

Donarà suport i participarà en la constitució d'una Comissió d'Ajuda al Refugiat en l'àmbit local, integrat per veïns i entitats, per tal de determinar i coordinar les accions a seguir.

Sol·licitarà a totes les administracions públiques què desenvolupen una campanya de sensibilització a la població sobre la necessitat de comptar amb una política d'asil com a part essencial de la democràcia, el respecte a la dignitat humana i als drets humans, i que així mateix procure previndre l'aparició d'actituds racistes o xenòfobes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres