Societat

Compromís de l'Ajuntament amb el mercat de Bonavista

El consistori preveu que el pla de millora s'apliqui en un termini de dos anys

Les associacions veïnals i de paradistes fa prop de tres anys que demanen que s'actuï per salvar el mercat del barri tarragoní

El plenari de dilluns va aprovar per unanimitat la moció presentada pel Partit Popular que demanava una millora qualitativa en la situació del mercadet dels diumenges del barri de Bonavista. El document esmentava un seguit d'accions que s'haurien de dur a terme per garantir un millor funcionament d'aquest element tradicional del barri tarragoní. El número dos dels populars, Jordi Roca, va assegurar durant la sessió que “el mercadet necessita una petita empenta, no només per al mercat i els paradistes, sinó també per als visitants i el mateix barri”. Amb tot, Roca va admetre que “segurament no ho podem fer tot, perquè els diners condicionen. Però en dos anys voldríem tenir enllestides algunes de les millores al mercat”.

La moció del popular va incorporar una esmena de la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, que va explicar que s'afegiria un tercer punt, pel qual “tots aquests acords estaran dins del pressupost municipal”, ja que “hi hem votat a favor, perquè estem d'acord en fer un protocol perquè puguin millorar els serveis públics, vigilància i seguretat del mercat de Bonavista”.

Una llarga reivindicació

El president de l'associació de marxants de la província de Tarragona, Josep Joaquim Gómez, ha assegurat que el mercat de Bonavista ha estat una llarga reivindicació de comerciants i associacions, i ha valorat com
a “molt preocupant” la seva situació. Gómez ha lamentat que el mercat podria estar “ferit de mort”, ja que, “sent el
segon mercat a l'aire lliure més gran d'Europa”, assegura que “la inacció de l'Ajuntament i de l'empresa que ho gestiona (Espimsa) n'ha motivat la degradació”.

El president de l'Associació de Marxants provincial recorda que han mantingut reunions amb el consistori des de fa
gairebé 3 anys.

Alfonso López, paradista de Bonavista des de fa 40 anys, recorda que el mercat ha anat evolucionant amb els anys, primer de manera positiva, i ara molt negativament. Per López, l'actual situació “és insostenible”. El paradista explica que els comerciants “no tenim llum, ni serveis, ni aigua ni seguretat”. López es lamenta també que “cada dia hi ha més robatoris” i que “la qualitat del producte és irrisòria i no hi ha cap mena de control del mateix”.

El paradista denuncia que “els problemes van arribar amb Espimsa”, empresa que el comerciant assegura que “no ha estat a l'altura de la situació en cap moment”.

I és que per López, els paradistes “estan cansats de veure com un mercat com el de Bonavista, que és tan important per moltes famílies del barri”, es trobi en un estat “tan deplorable”. “El mercat és part de la història de Tarragona”, sentencia el paradista.

LA XIFRA

2
anys
s'espera que duri el procés d'aplicació de les millores del mercat de diumenge de Bonavista.

LA FRASE

No tenim llum, ni serveis, ni aigua ni seguretat. A més, cada dia hi ha més robatoris
Alfonso López
Paradista de bonavista

Una inversió de futur?

Des del barri tarragoní celebren la decisió del consistori. El president de l'associació de veïns de Bonavista, Ramón López, assegura que les condicions en les quals es troba el mercat del barri no són les millors. López explica que feia temps que s'havien anat fent reunions amb diferents paradistes, tant del mercat del barri com d'altres zones, per provar de buscar solucions adients al tema.

Pel que fa al termini de dos anys que s'ha anunciat des de l'Ajuntament de Tarragona, López assegura que “si el consistori es posa a fer feina com més aviat millor, parlem d'un termini viable”. El dirigent veïnal recorda que el mercat de diumenge del barri de Bonavista “és un dels més grans d'Europa”, i pel fet de gaudir d'aquest estatus, afegeix que “l'Ajuntament hauria de veure la despesa que es fa en el mercat com una inversió de futur”. En aquest sentit, López recorda que molts turistes “visitaven el barri amb l'excusa del mercat, i ara ja no hi vénen”. Amb tot, el president de l'associació de veïns del barri tarragoní assegura que les mancances del mercat no són les úniques que pateix Bonavista: “Hi ha moltes coses per arreglar, com ara el mobiliari urbà i la mancança de voreres”, apunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona