Societat

Els Bancs dels Aliments busquen 25.000 voluntaris

La setena edició del Gran Recapte se celebrarà els dies 27 i 28 de novembre

Es muntaran 2.500 punts de recollida

El Gran Recapte ja té dates: serà el 27 i 28 de novembre. Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya ja treballen per tenir-ho tot a punt i ara per ara el més urgent és trobar 25.000 persones voluntàries que durant aquells dos dies dediquin una estona del seu temps a responsabilitzar-se d'un dels més de 2.000 punt de recollida que s'instal·laran en supermercats i mercats.

“Els Bancs dels Aliments necessiten establir ponts entre les persones beneficiàries i els donants. I aquest ponts són precisament els voluntaris que fan possible el Gran Recapte”, va subratllar ahir el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, en una
roda de premsa per fer una crida a la solidaritat dels voluntaris. “Hem de recollir el màxim d'aliments per donar resposta a les necessitats persistents de moltes persones”, va argumentar Arruga. En l'última edició, el Gran Recapte va aconseguir 4.686 tones d'aliments bàsics. Es van instal·lar gairebé 2.000 punts de recollida en 371 municipis i hi van participar més de 20.000 voluntaris.

Amb l'objectiu d'intentar superar els números de l'any passat, en aquesta setena edició s'augmentarà el nombre de punts de recollida, i per això es necessiten també més voluntaris que hi donin suport, els coordinin i els atenguin convidant els compradors a col·laborar-hi. Des d'ahir qualsevol ciutadà es pot registrar com a voluntari o bé com a coordinador al web granrecapte.com. Cal omplir un formulari que permet triar el punt més adient i el torn que s'està disposat a cobrir.

Per organitzar-se amb més facilitat, com a norma bàsica s'establiran grups de tres a cinc persones en torns d'aproximadament quatre hores de durada. Una de les novetats d'aquest any és que el web permet modificar de forma automàtica el torn o el punt triats. També s'hi poden consultar les places encara disponibles per si algú es vol apuntar en el mateix torn amb familiars o amics. Per demarcacions es necessiten 18.000 voluntaris a Barcelona; 4.000 a Girona; 2.000 a Tarragona i 1.350 en el cas de Lleida.

A més, a partir del mateix 28 de novembre es necessitaran equips de voluntaris per classificar els aliments que vagin arribant a les seus dels quatre bancs. Les inscripcions per fer de voluntaris en la classificació es podran fer a través del mateix web, però al novembre.

L'any passat, els quatre Bancs dels Aliments (Barcelona, comarques de Girona, Lleida i comarques de Tarragona) van distribuir 22 milions de quilos d'aliments a través de 700 entitats col·laboradores. Segons van explicar ahir els responsables de l'entitat, 252.000 persones van aconseguir cobrir les seves necessitats bàsiques alimentàries gràcies als Bancs dels Aliments.

LA FRASE

L'èxit del Gran Recapte és l'èxit de la ciutadania
Eduard Arruga
president del banc dels aliments de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres