Societat

Matinada de tempestes fortes al litoral del nord de Tarragona i Barcelona

Protecció Civil ha emès una prealerta del pla Inuncat

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 59 trucades per incidències derivades dels xàfecs

Un front de tempestes fortes ha escombrat aquesta matinada de dissabte el litoral del nord de Tarragona i Barcelona, des del Tarragonès fins al Maresme. El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a 59 trucades per incidències derivades dels xàfecs, cap de gravetat. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres com els 57,3 litres de Cunit (49,1 dels quals han caigut en només 30 minuts), els 54,2 de Badalona-Museu (47,2 dels quals acumulats també en només mitja hora), els 44,2 litres de Viladecans o els 37,5 de Barcelona-El Raval. Protecció Civil ha emès una prealerta del pla Inuncat davant aquesta tongada de precipitacions intenses, que es poden allargar fins a migdia.

Els Bombers de la Generalitat han informat que han rebut entre les 04.00 i les 06.00 hores de la matinada un total de 61 avisos per pluja, majoritàriament per inundacions de baixos i carrers. Cap persona ha resultat ferida. Per regions, 30 dels avisos han estat a la Regió Sud (Cubelles i Vilanova i la Geltrú), 17 a la Regió de Tarragona (Cunit i Calafell) i 14 a la Regió Nord (Badalona i Santa Coloma de Gramenet).

Del Tarragonès al Maresme

Les tempestes s'han iniciat de matinada davant el Tarragonès i han anat resseguint la primera línia de la costa amb forta activitat elèctrica i intensitat torrencial. Al Baix Penedès, l'aiguat ha deixat quasi 50 litres en mitja hora a Cunit. Tot seguit, la tempesta ha prosseguit direcció nord cap al Garraf (47,4 litres a Castelldefels), el Baix Llobregat (32,2 litres a Gavà), el Barcelonès (38 litres al Port de Barcelona, 40,8 al barri de Sants i 54 a Badalona) i el Maresme (28 litres a Alella). Al llarg del matí es contempla la línia de tempestes pugui arribar a evolucionar per la resta de la costa fins a l'Alt Empordà.

Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot si han de realitzar desplaçaments. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables. En cas de tempesta amb aparat elèctric cal allunyar-se d'antenes, arbres i no apropar-se tampoc a elements metàl·lics o a l'aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que aïllen de l'exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona