Societat

La PAH exigeix al nou Govern i els ajuntaments que facin complir la llei derivada de la ILP d'habitatge

Representants de la quaratena de plataformes catalanes es reuneixen en una assemblea a Lleida amb més de 150 persones

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca reclama al nou govern que es formi després del 27S així com als ajuntaments que facin complir la llei 24/2015 en què es va traduir la ILP de l'habitatge, aprovada al juliol al Parlament. Aquest dissabte més de 150 representants de les PAHs catalanes es reuneixen en una assemblea general a Lleida. La ILP d'habitatge garanteix el subministrament bàsic d'aigua, llum i gas, a més de mesures com el lloguer social i el reallotjament dels desnonats. La PAH de Lleida també reclama a la Paeria que passi de la fase dels avisos a la de les multes per als bancs que tinguin pisos buits i no els destinin a usos socials.

A l'assemblea general d'aquest dissabte s'explica a les plataformes com han de vetllar perquè la llei es faci complir, sobretot per part dels ajuntaments, que hi tenen un paper fonamental.

La PAH demana també que la resta de consistoris segueixin l'exemple del de Barcelona, que aquest divendres va aprovar una declaració institucional signada per tots els grups -a excepció del PPC-, en què insta l'Estat a impulsar una llei reguladora del dret a l'habitatge per fer front a l'”emergència habitacional” que acabi amb el drama dels desnonaments.

De fet, la Plataforma va iniciar el 8 de setembre una campanya d'àmbit estatal amb objectiu d'aconseguir que el Congrés dels Diputats resultant de les pròximes eleccions legisli per garantir el dret a l'habitatge. L'entitat va donar un mes als partits polítics perquè els enviessin les seves propostes legislatives en aquest àmbit i a hores d'ara només han rebut la resposta de Podem, segons ha confirmat el portaveu de la PAH Barcelona, Carlos Macías. La setmana que ve tornaran a inisitir i a partir de llavors assenyalaran aquelles formacions que no es comprometin a fer extensiva a tot l'Estat la legislació que ja s'ha aconseguit a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró