Societat

Alacant homenatja Miquel Grau en el 38é aniversari del seu assassinat

La Muixeranga d'Alacant celebra el seu aniversari amb una demostració de castells a la plaça dels Estels

Dissabte 3 d'octubre, el Casal Popular Tio Cuc va celebrar el seu quart aniversari amb un acte que ja s'ha convertit en tota una tradició: l'homenatge a Miquel Grau, el jove militant del Moviment Comunista del País Valencià assassinat l'any 1977 a la plaça dels Estels d'Alacant quan enganxava cartells convocant a la Diada del 9 d'Octubre.

Mig miler de persones es van concentrar dissabte al mateix punt on Miquel Grau va rebre el colp fatídic que va acabar amb la seua vida per recordar i reivindicar els valors que defensava i que encara continuen ben vigents, “a voluntat d'un país de ser i existir amb totes les seues conseqüències”.

L'acte va estar acompanyat d'un recital de poesia, l'actuació del cantautor Tomàs de los Santos, diferents parlaments i la Muixeranga d'Alacant que tornava a actuar al mateix lloc on ara fa un any iniciava el seu periple casteller acompanyada de la música de dolçaina i tabal de la Colla del Cocó.

Durant l'emotiu acte, al qual van assistir, entre altre representants de Compromís, la regidora Sonia Tirado; de Podem, la diputada Llum Quiñonero o d'Esquerra Republicana, Jordi Vayà, els organitzadors, com han fet cada any, van col·locar una placa commemorativa que dóna el nom, de manera simbòlica a la plaça, de Miquel Grau.

Els diferents parlaments, de representants del Casal Tio Cuc o el de l'escriptor Mariano Sánchez Soler, van reivindicar la vigència dels valors que defensava Miquel Grau ara fa 28 anys i van denunciar la impunitat dels grups feixistes que, aleshores, van assassinar el jove militant del Moviment Comunista del País Valencià i que “han continuat actuant al llarg dels anys al nostre país fins als nostres dies”.

L'acte va finalitzar amb una cercavila des de la plaça dels Estels al Casal Popular Tio Cuc, on Manolo Caturla va reivindicar la presència del Casal a Alacant al llarg de l'any, fent un repàs de la seua activitat i finalitzant amb un concert.

Aniversari

L'acte també va servir per a commemorar el primer aniversari de la Muixeranga d'Alacant, el grup casteller alacantí que naixia ara fa un any amb una actuació en aquest mateix escenari.

Dissabte, van tornar a actuar a la plaça dels Estels, aquesta vegada amb tota una demostració de força amb la representació de diferents figures que van arrencar forts aplaudiments del públic mentre sonaven les notes de la muixeranga a través de les xirimites i tabals de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Cocó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona