Societat

Usuaris de l'Instagram creen un mapa de Girona

El plànol disposa de 482 imatges de 116 de les localitzacions més fotografiades

Girona es converteix en una de les ciutats pioneres en IgersMap de tot l'Estat

La ciutat de Girona ja disposa de l'IgersMap, un mapa fet per i per a instagramers, els usuaris de l'aplicació per a mòbils i tauletes Instagram. Es tracta d'un mapa no oficial, diferent del que ofereixen els guies turístics, i que proposa una nova fórmula de mirar la ciutat. Per fer aquest plànol fotogràfic de Girona s'han recollit un total de 116 localitzacions –repartides en punts populars i punts per descobrir– i 482 fotografies, que corresponen a 113 instagramers participants. Els punts populars i, per tant, preferits pels igers de Girona són, entre d'altres, el pont de les Peixateries Velles, la catedral, la muralla, el parc de la Devesa o el pont de Pedra.

La iniciativa, que es va presentar ahir al migdia als jardins de la Mercè, va arrencar el passat mes de gener, amb l'ajuda del col·lectiu Instagramers Girona, que aplega uns 5.000 comptes, i es va fer una campanya per recollir les imatges que, finalment, s'han penjat al mapa. Els participants, que havien de ser veïns de la ciutat, havien de respondre la pregunta “On portaries a un amic instagramer que visités la ciutat a fer fotos de 10?” Només es podia enviar un màxim de cinc instantànies dels punts preferits.

http://igersmap.com

Segons va explicar a aquest diari una de les mànagers d'igers de Girona, Pilar Junyent, totes aquestes fotografies i les localitzacions es poden consultar al web http://igersmap.com. Alhora, l'Ajuntament de Girona ha col·laborat en el projecte reproduint en un format físic el mapa per tal que estigui disponible a les oficines de turisme de la ciutat. “De la mateixa manera que hi ha rutes gastronòmiques o d'altres llocs d'interès, Girona disposa, a partir d'ara, d'una guia pels llocs més fotografiats de la ciutat”, assegura Junyent. A més, assegura que el projecte té més recorregut i que tenen planejat, d'aquí uns mesos, fer crides als usuaris de l'aplicació perquè recopilin imatges per fer rutes, per exemple, de la sèrie Joc de trons o d'indrets que no siguin del nucli antic de Girona.

Com a aperitiu, abans que es fes la presentació de l'IgersMap, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu va organitzar ahir al matí un instawalk perquè els participants, a través de l'etiqueta #SelfieGirona, recorreguessin la ciutat per participar al concurs #SelfieYourCity.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona