Societat

Prop de 2.100 persones participen a la 5a edició de la cursa 'En Marxa per la Paràlisi Cerebral'

L'objectiu de la iniciativa és conscienciar sobre la inclusió social d'aquest col·lectiu i homenatjar a les persones que conviuen amb la paràlisi

La 5a edició de la cursa 'En Marxa per la Paràlisi Cerebral' ha reunit aquest diumenge més de 2.000 persones en una acció que vol difondre la inclusió social així com retre homenatge a totes aquelles persones, siguin afectats o cuidadors, que conviuen amb la paràlisi cerebral i altres discapacitats semblants. Els participants han fet un recorregut d'un quilòmetre i mig pels carrers del barri de Les Corts de Barcelona. Entre aquests es trobaven la vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la regidora del districte, Laura Pérez, així com les presidentes de la Federació Catalana d'Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) i de la Fundació IPSEN Pharma.

La carrera solidària, que organitzen conjuntament la FEPCCAT i l'empresa farmacèutica, se celebra des de fa cinc anys amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que es commemora cada primer dimecres del mes d'octubre. La cursa s'ha convertit en una de les iniciatives solidàries de referència a l'agenda d'aquest tipus d'esdeveniments.

La Federació Catalana de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT) és un ens sense ànim de lucre que es va constituir l'any 2000 per tal defensar els drets i interessos de les persones afectades de paràlisi cerebral, discapacitats similars o pluridiscapacitat, així com donar suport a familiars i a les entitats que representen.

Per la seva banda, la companyia Ipsen Pharma compta amb 4.500 empleats i centra part de la seva investigació i desenvolupament en plataformes tecnològiques orientades al pacient. De fet, un dels seus objectius és esdevenir líder en el tractament de malalties debilitants. L'any 2014 va invertir en

I+D gairebé 187 milions d'euros, un 15% de les vendes del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós