Un curset de cuina i literatura, al centre cívic Banyoles
L'impartiran Oriol Ponsatí-Murlà, Narcís Comadira, Xavier Pla i Jaume Fàbrega
La relació entre els mons de la cuina i de les lletres s'explora en un nou curset del Centre Cívic Banyoles que comença aquest dijous i s'allargarà tots els dijous d'octubre. La proposta té l'explícit títol de Cuinem la literatura i consisteix en la lectura, guiada per un especialista, d'un text literari en què el protagonisme sigui pel menjar, combinada amb la preparació dels plats descrits.
Se'n faran quatre sessions, per aquest ordre: les cuines medievals d'Eiximenis recollides al Llibre de Coc, a càrrec de Jaume Fàbrega; les receptes de La vida lenta, de Josep Pla, per Xavier Pla; la gastronomia a Nàufrags, de Prudenci Bertrana, per Oriol Ponsatí-Murlà; i l'art de la cuina inclòs a Fòrmules magistrals, de Narcís Comadira, comentat pel propi autor.
Dos xefs
De cuinar els plats se n'encarregaran els xefs Albert Gómez Jané, de La Barretina d'Orfes, i Esther Pagès Roca, de Can Roca d'Esponellà. Les classes començaran a les set de la tarda al bar del Sol de Banyoles. Tot el curset costa 40 euros i per participar-hi cal apuntar-s'hi a través del lloc del centre cívic (centrecivicbanyoles. net)
En total, a la nova programació del Centre Cívic Banyoles hi ha 35 cursets. Els de cuina (d'elaboració de postres, salses, torrons, etc.) són els més nombrosos, com també els de noves tecnologies.