Societat

Tarragona rebaixa preus per acabar el Mercat Central

Tornen a obrir el concurs per a l'adjudicació del supermercat després que el primer intent quedés desert i comprometés el finançament de les obres

El cànon és ara 1,3 milions més barat per assegurar-se candidats

Segon intent de l'Ajuntament de Tarragona per desencallar de manera definitiva un altre dels temes enquistats en relació amb les obres de remodelació del Mercat Central de Tarragona, que fa vuit anys que duren. L'Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals (Espimsa) va obrir el 25 de setembre passat un nou concurs per a l'adjudicació del supermercat que s'ha de construir a la nova planta semisubterrània de l'equipament comercial, després que el primer intent s'hagués de declarar desert la primavera passada. En aquesta segona convocatòria, però, el consistori ha rebaixat el preu de licitació a 6,1 milions, 1,3 milions menys que els que demanava en el primer concurs (7,4).

Cessió a 50 anys

Després que l'Estat no hagi fet efectius els vuit milions d'euros que el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero es va comprometre a donar a les obres de remodelació, el cànon de la mitjana superfície s'havia convertit en clau per a finançar el projecte, que ascendeix en total a 46 milions d'euros. Però el fet que cap marca comercial es presentés a la primera posada a licitació havia obligat a crear un procediment negociat amb les companyies, que ara ha desembocat en el nou concurs que el consell d'administració d'Espimsa va aprovar a finals del mes passat.

El nou plec de clàusules estableix que la cessió de l'espai destinat a la mitjana superfície serà per un termini de 50 anys, i que l'import del cànon (6,1 milions més l'IVA) s'haurà de pagar en el moment en què es faci efectiva aquesta cessió.

Sis mesos de termini

L'espai de què disposarà el futur supermercat del Mercat Central serà de 1.947,83 metres quadrats destinats a venda, i 300,91 metres més per a magatzem, que estaran situats en una altra planta subterrània. A l'hora de valorar les ofertes, es prioritzarà el preu del cànon que proposi l'empresa candidata, així com el termini de la cessió que es proposi i les millores que es plantegin per l'oferta d'aparcament i per cobrir les despeses de promoció comercial anual.

Pel que fa als terminis, les empreses interessades tenen quinze dies naturals des de la publicació de la posada a licitació per presentar una oferta, i l'obertura de sobres està prevista pel dia 26 d'octubre. Un cop formalitzada l'adjudicació, l'empresa escollida tindrà sis mesos per adequar l'espai i que el supermercat obri portes.

Obrirà sense súper

Amb aquest calendari, per tant, és previsible que el Mercat Central acabi obrint les portes sense el supermercat en funcionament, escenari que el govern municipal ja preveia en les últimes declaracions tot i no ser el volgut inicialment. Tot i això, la remodelació de l'equipament no té encara data d'inauguració, malgrat que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va assenyalar la setmana passada la seva voluntat d'obrir el dia 19 de desembre. Les obres, però, encara no s'han acabat i quedaria pendent el trasllat dels paradistes des del recinte provisional de la plaça Corsini així com l'adequació de les noves parades.

LA XIFRA

6,1
milions d'euros
és el preu de licitació de la cessió de la mitjana superfície del Mercat Central durant 50 anys.

L'anella dels Jocs, encarrilada

Mentre el concurs del supermercat del Mercat Central tot just arrenca, una altra empresa municipal de l'Ajuntament de Tarragona, el Servei Municipal de l'Habitatge i Actuacions Urbanes (SMHAUSA), està a punt de culminar el procediment per a la contractació de les obres d'urbanització de l'Anella Mediterrània. El dia 1 d'octubre la mesa de contractació va acordar proposar al consell d'administració d'SMHAUSA l'adjudicació dels treballs a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Carbonell Figueras SA, Aquaambienta SAU, ACSA i Sorigué.

Malgrat que l'empresa municipal encara no ha publicat l'adjudicació provisional a la UTE, la seva oferta és la que ha aconseguit la millor valoració, segons la documentació feta pública per SMAHUSA, amb un preu total de 7.625.826,45 euros.
En total, s'havien presentat vuit ofertes al concurs.

La companyia adjudicatària assumirà tant la redacció del projecte executiu de la urbanització de l'Anella Mediterrània com la seva posterior execució. Actualment, als terrenys (situats al barri de Campclar) s'hi estan duent a terme els moviments de terres previs. A l'Anella s'hi hauran d'instal·lar alguns dels principals equipaments dels Jocs del 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona