Societat

Mor una dona ofegada a la platja de sa Caleta de Lloret de Mar

La víctima, de nacionalitat lituana i d'uns cinquanta anys, ha mort quan es banyava amb una amiga, que ha pogut sortir de l'aigua i alertar del succés

Una dona de 47 anys, de nacionalitat lituana, ha mort ofegada aquest dimarts a la platja de Sa Caleta de Lloret de Mar. La víctima s'havia dirigit a la platja per banyar-se amb una altra turista. L'acompanyant ha pogut sortir de l'aigua pel seu propi peu però la víctima ha començat a tenir problemes. Un veí que passava per la zona ha donat l'alerta. Segons els Bombers de la Generalitat, l'avís s'ha produït al voltant de dos quarts de vuit del matí i la dona ha estat localitzada una hora més tard per un helicòpter de Salvament Marítim, que ha pogut recuperar el cos i traslladar-lo a la platja, on Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra l'han custodiat fins que la comitiva judicial ha fet l'aixecament.

Seguidament, el cos sense vida de la dona ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on properament se li practicarà l'autòpsia que ha de determinar les causes exactes de la mort.

En el dispositiu de recerca, també hi han participat la Policia Local i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a banda dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Salvament Marítim.

El regidor de Seguretat de Lloret de Mar, Josep Lluís Llirinós, ha explicat que, segons les primeres informacions que tenen, la víctima i la seva acompanyant estaven de vacances al municipi. Les dues dones, d'origen lituà, han esmorzat aquest matí a primera hora a l'hotel on estan allotjades i, després, s'han dirigit a la zona de Sa Caleta per banyar-se.

Segons Llirinós, poca estona després una de les dues banyistes ha sortit “amb total normalitat” de l'aigua però l'altra ha tingut problemes i ha començat a demanar auxili. Aleshores, un veí del municipi que passejava per la zona ha donat l'alerta als serveis d'emergències. Eren poc després d'un quart de vuit del matí.

“Tots els protocols han funcionat i els serveis d'emergències s'han activat rapidíssim”, ha explicat el regidor. Tot i això, no han pogut fer res per salvar-li la vida a la dona.

Una hora després, l'helicòpter de Salvament Marítim Helimer 215 ha vist el cos de la banyista a poca distància de la platja. Des del mateix helicòpter ha baixat un rescatador, que ha recollit la dona i l'ha portat fins a la sorra.

Allà, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han custodiat el cadàver fins que ha arribat la comitiva judicial, encapçalada pels forenses, que han fet l'aixecament de cadàver. “A partir d'ara, estem a l'espera dels resultats de l'autòpsia, qualsevol conclusió que féssim ara seria precipitada i podria ser un error”, ha exposat el regidor.

Bandera vermella

Aquest dimarts oneja la bandera vermella a les platges de Lloret de Mar. Segons ha explicat Llirinós, a primera hora no hi havia tanta mala mar perquè no bufava tan fort el vent de garbí. A Lloret, uns del municipis turístics més importants de la Costa Brava, hi ha servei de socorristes a les platges fins a mitjans octubre però comença a les deu del matí.

El regidor també ha explicat que, des del primer moment, han activat serveis d'assistència psicològica per a l'acompanyant de la víctima. “Són moments delicats, des dl primer moment hem posat a la seva disposició ajuda”, ha detallat.

Es tracta de la tercera persona ofegada en menys d'una setmana després que el passat 1 d'octubre dues turistes angleses perdessin la vida entrant a l'aigua de matinada, coincidint amb el temporal que afectava el litoral gironí. Els seus cossos es van trobar uns vuit hores més tard entre Lloret de Mar i Blanes. Les tasques de rescat es van veure dificultades per la llevantada i el mal estat de la mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ