Societat

societat

El govern decideix crear un registre únic de parelles estables

El govern va aprovar ahir en forma de decret la llei de creació d'un registre únic de parelles estables que dependrà directament del Departament de Justícia. Aquest registre és una resposta del govern català a una sentència del Tribunal Constitucional que anul·la un article de la Seguretat Social, que comportava l'enduriment de les condicions mínimes per poder cobrar la pensió de viduïtat en comunitats autònomes com ara Catalunya, les Balears o Navarra. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va explicar que la creació d'aquest registre únic respon a la necessitat “del tot imprescindible” de protegir sense cap tipus de discriminació els drets privats i públics de les relacions familiars catalanes.

Així doncs, les condicions necessàries per percebre la pensió de viduïtat passen a ser dels dos anys exigibles fins ara a cinc, i la sentència del tribunal obliga qui vulgui beneficiar-se d'aquest dret a estar inscrit en el registre de parelles de fet un mínim de dos anys. La llei del llibre segon del Codi Civil de Catalunya en cap cas obligava les parelles a un registre previ, i en tot cas eren els ajuntaments els que s'encarregaven de gestionar aquesta tasca administrativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia