Osona/Ripollès

L’Incasòl acaba la rehabilitació de la coberta del Mas Pratdesaba de Malla

L’obra ha estat executada per l’empresa Teyco i ha comptat amb una inversió de 172.036 euros.

Nota de premsa de l’Incasòl

L’INCASÒL acaba la rehabilitació de la coberta del Mas Pratdesaba de Malla, a Osona

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de la rehabilitació estructural de la coberta de la casa pairal Mas Pratdesaba al municipi de Malla. L’obra ha estat executada per l’empresa Teyco, SL, i ha comptat amb una inversió en obra de 127.036,27 € (IVA exclòs), finançat a parts iguals per l’Ajuntament (amb una subvenció del programa PUOSC 2011 i fons propis), i pel conveni de finançament signat l’any 2014 entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl.

Mas Pratdesaba

El projecte, promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Malla i l’INCASÒL, s’inclou dins del programa Reviure les Velles Ciutats, que té com a objectiu frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

L’edifici presentava una doble patologia estructural a la coberta: d’una banda, el trencament d’algunes bigues va provocar que les filtracions d’aigua podrissin els caps de biga i algun tram central, i per l’altra, es van malmetre els murs i pilars en els punts de recolzament de les encavallades.

Les obres han consistit en la substitució global de la coberta. S’ha plantejat la nova estructura de coberta com un element recolzat als murs i al cèrcol perimetral, i per tant solidari amb la resta de l’estructura. S’han substituït les encavallades de fusta antiga per un sistema de encavallades de fusta laminada i atirantada que han permès eliminar els pilars entremitjos de recolzament de les encavallades anteriors, i per tant s’ha aconseguit un major aprofitament de les golfes. S’ha previst també un cèrcol perimetral per lligar l’estructura vertical de murs preexistents amb l’estructura de la nova coberta. S’ha col·locarà aïllant tèrmic, noves bigues de fusta laminada, l’embigat s’ha fet amb llates de fusta i rajola ceràmica i s’ha cobert amb les teules preexistents recuperades i d’altres de noves.

El conjunt pairal Mas Pratdesaba està format per la casa i la cabanya i són un exemple de construcció humil de l’època. La casa pairal data aproximadament del s. XVII-XVIII. S’estructura en una planta rectangular amb una galeria. Consta de planta baixa, primera i golfes i coberta a dues aigües.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona