Societat

“Pagament tou” al pàrquing de la Copa de Girona

El consistori ja ho preveia al pla de mobilitat, i les ordenances del 2016 inclouran un cost de dos euros per aparcar-hi durant tot el dia

L'objectiu és garantir més rotació i serà un espai vigilat

L'Ajuntament de Girona preveu implantar un “pagament tou” a l'aparcament de la Copa per garantir més rotació i evitar que molts vehicles hi aparquin durant dies. La proposta de l'equip de govern és que els conductors que vulguin aparcar en aquest pàrquing ho facin per dos euros al dia i que, a canvi, sigui un aparcament controlat i vigilat. Així ho confirma el tinent d'alcalde de Mobilitat, Seguretat i Via Pública, Joan Alcalà, que explica que la mesura “es portarà a aprovació en les pròximes ordenances i taxes per al 2016”, que habitualment s'aproven en un ple extraordinari al voltant de Fires. Però Alcalà explica: “Encara no sabem quan s'implantaria, la incorporació als preus públics és per tenir-ho a punt.”

El responsable municipal també recorda: “Aquesta proposta ja es preveu en el pla de mobilitat que vam aprovar per àmplia majoria del ple.” En concret, el desembre de l'any passat. Tot i així, Alcalà assenyala que la proposta s'explicarà als veïns més propers, i indica: “L'espai, el sol utilitzar gent de fora que treballa a la ciutat i la mesura pretén garantir que hi hagi rotació de vehicles, perquè ens trobem que hi ha casos de vehicles que s'hi estan aparcats durant dies.” A canvi del “pagament tou”, Alcalà explica que es vol que “l'aparcament passi a ser vigilat”. La intenció és que es faci un concurs per adjudicar la gestió amb la voluntat de poder aplicar les clàusules socials de què es va dotar el consistori perquè hi puguin aspirar empreses del tercer sector. La bossa d'aparcament gratuït de la Copa és de les més grans que hi ha a prop del centre, ja que hi caben uns 470 vehicles. Alcalà afirma: “Tenir un aparcament gratuït al centre és un luxe i apostem perquè la gent que ve de fora aparqui a fora i entri amb bus o altres mitjans.” Per això, el pàrquing de la Copa també es preveu que pugui incorporar servei de Girocleta amb alguna fórmula que faciliti amb el pagament l'arribada al centre de la ciutat.

Dues zones més

A banda de l'aparcament de la Copa, el pla de mobilitat preveu dues zones més amb “pagament tou”. L'una seria un tram de l'aparcament de Can Sarasa, a tocar de la Devesa, que podria ser un pàrquing de pagament per hores, en especial els dimarts i els dissabtes per la seva proximitat al mercat. L'altre espai que podria ser de “pagament tou” són 150 places que hi ha a la prolongació d'Emili Grahit.

LES XIFRES

2
euros
és el cost previst per a qui aparqui a la Copa, per bé que encara no se sap quan s'implantarà.

LA FRASE

No hi ha data per aplicar-ho, però es vol garantir més rotació i el pàrquing passaria a ser vigilat
Joan Alcalà
regidor de mobilitat de Girona
468
places
té l'aparcament de la Copa, que ara es planteja que passi de ser gratuït a ser de “pagament tou”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona