Societat

Firatast vol reforçar la seva imatge amb Instagram

La fira es va inaugurar ahir amb el reforç, com a novetat, dels concursos d'‘instagrammers' i amb l'aposta per descobrir varietats de gustos i assaborir els plats amb vaixella i coberteria

La fira de degustació Firatast, que arriba a la 22a edició, va obrir ahir les seves portes amb més de tres-cents tastets diferents esperant ser degustats. També hi ha propostes de cuina tradicional a través de col·lectius de dones de Vilablareix, Sils i Salt. Però la fira també vol evolucionar i per això aquesta edició ha optat per fer una aposta clara per reforçar la imatge dels plats i, a la vegada, copsar el sentit de la fira, com a gran aparador de la gastronomia gironina, a través de les fotografies d'Instagram. S'ha optat per enfortir amb la col·laboració de 3Karacters, empresa especialista en xarxes socials.

Jami Matamala, d'Incatis, va explicar que, a banda d'una important exposició de fotos d'Instagram, es fan concursos, entre els quals un de molt especial, anomenat Petits valents, en el qual ahir a la nit una nena que té una malaltia va escollir la imatge guanyadora i va entregar el premi. També se'n farà un per escollir la millor imatge i un altre per trobar la que sintetitzi els quatre dies de la fira. Matamala remarca que aquest any, i com a novetat, s'ha introduït la brasa, a través de la qual es vol fer una crida a descobrir l'ostra. “Aquest plat agrada molt o no agrada. I cada any intentem fer una proposta en aquesta línia”, va explicar. Precisament en aquesta edició s'ha optat per incloure una gran àrea de brasa situada a l'exterior del recinte firal on es cuina una “excel·lent carn de vedella i botifarres”.

Tot i que la fira mou normalment uns 15.000 visitants, Matamala confia que com que dilluns és festiu podria augmentar el nombre de visitants: “Pensem que aquest any podem superar el nombre de visitants perquè dilluns és festiu”. Avui s'inaugurarà Interquilt, a la vela.

LA FRASE

Solen venir 15.000 visitants, però enguany podem superar aquesta xifra perquè dilluns és festiu
Jami Matamala
iniciatives catalanes i serveis

Més de 300 tastets diferents

Firatast té en compte en aquesta edició, com sempre, i molt, a tothom. I una mostra d'això són els més de 300 tastets de tot tipus. També n'hi ha per a crudivegans i sense gluten. Per poder degustar els plats cal adquirir tiquets d'un euro i ja moure's per les propostes dels restaurants, petits productors, cellers i col·lectius de cuina, entre d'altres. A més, i per ampliar l'oferta, més de 40 estands formen l'àrea comercial d'aquest saló situat en una vela annexa al Palau de Fires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia