Societat

La perruquera del casal de la gent gran

L'índia Bhawna Meghani se sent a gust a Lloret i no té intenció d'anar-se'n

Hi va arribar el 2008 per reunir-se amb el seu marit

La Bhawna Meghani és una dels més de 38.000 veïns de Lloret de Mar. Hi va arribar l'11 de juliol del 2008 i n'està encantada. “Des del primer dia em vaig sentir molt contenta [...] Per sort, he trobat gent que m'ha ajudat i m'ha acollit.” Meghani va triar Lloret perquè el seu marit hi havia arribat el 2006 per treballar en un negoci de records. I està tan establerta que els seus germans i familiars de l'Índia ja no li pregunten si hi tornarà. “La meva família no em diu que torni perquè em veuen contenta.”

Meghani és de Jaipur, capital del Rajasthan, i representa una de les més de noranta nacionalitats que hi ha a Lloret. Hi ha 1.156 indis, segons el padró municipal. La Bhawna té 33 anys i una filla, la Pauni (a qui tothom coneix per Neus). Havia après nocions d'espanyol a l'Índia i, quan va arribar, es va espavilar per aprendre el català. I se'n surt molt bé.

L'endemà d'arribar a Lloret va anar a l'església. La lloretenca explica que els hindús hi creuen molt, en l'Església. Meghani va anar a l'església parroquial de Sant Romà i va conèixer la Marisol, que hi treballava (i que encara ara hi col·labora). Va ser la seva amfitriona i ara s'ha convertit en una integrant més de la família. “Déu me la va enviar [...] És com una mare. Celebrem els Reis junts, el Nadal..”, explica.

Beghani explica que no ha tingut una feina fixa, però que sempre ha anat fent coses. Ha treballat d'esteticista i fa de perruquera al casal de la gent gran de Lloret. Li agrada banyar-se a la platja i fa un curs de perruqueria en un centre de Girona. “Hem vingut de tan lluny i hem fet tant d'esforç. Si no estem bé, d'acord, podríem tornar. Però si no... Si tinguéssim problemes de diners, podríem marxar. Sé que no en tenim gaires, però en tenim. El mínim, ja el tenim”, resumeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona