Societat

Oci

Sumes i restes per menjar a Girona

El Firatast permet degustar tres-cents tastets per dinar i sopar

L'oferta inclou menjars per a celíacs, ostres i gintònics

Es tracta de comprar tiquets, fer sumes i restes i menjar (dinar o sopar). És el Firatast de Girona, un esdeveniment que va començar divendres i que s'acaba demà. Hi ha uns tres-cents tastets per degustar, incloent-hi ostres (1 tiquet), fideuada de sípia i gambes (2 tiquets), una cervesa Poch's de Castellfollit de la Roca (2 tiquets), un assortiment d'embotits ibèrics de gla (3 tiquets) un gintònic (4 tiquets). L'oferta és àmplia i ahir poc abans de les dues del migdia hi havia cues per entrar al Palau de Fires.

La María José i en Manel són de Barcelona, però tenen casa a Caldes de Malavella. Els enganxo a mig recorregut entre tastet i tastet. A ella li ha agradat el pastís de roca amb gamba i ell sosté una copa de cava. Van saber per internet que hi havia el Firatast. Calculen que s'hi gastaran uns quaranta euros entre tots (incloent-hi l'entrada, que en val cinc).

Hi ha expositors gironins (la majoria), però també d'arreu del país, explica l'organitzador, Jami Matamala, d'Incatis. “Amb deu euros [deu tiquets] es pot menjar”, explica. Hi ha un estand dedicat a aquelles persones intolerants al gluten. La botiga Bye bye blat, de Girona, ofereix productes com ara hamburgueses o canyes de xocolata, fetes sense blat ni farines. “Ho tasten tant els celíacs com els que no ho són”, expliquen.

No hi falten els representants de La Cuina de Sils. El seu coordinador, Francesc Xicu Anoro, explica que fa quinze anys que hi vénen, a la fira. “Com a filosofia venim aquí a passar-ho fé i fer el que ens agrada.” Fins a 62 cuiners treballaran aquests dies per als visitants del Firatast. Ahir al matí n'hi havia deu de diferents, que oferien, al preu de tres tiquets, fetge amb ceba, ànec amb salsafins, mandonguilles amb sèpia i vedella amb bolets, entre d'altres plats.

La fira coincideix per segon any amb l'Interquilt, que s'ubica en una gran carpa a la Devesa. La Dolors i la Pepi han pagat cinc euros per entrar en la mostra de labors i manualitats, molt concorreguda al migdia. Amb l'entrada, han anat a dinar. La Dolors ha menjat faves a la catalana i bacallà amb samfaina de l'estand de les cuineres de Salt. La Pepi ha tastat callos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona