territori

El Voluntariat per la llengua fa una crida al Baix Camp i el Priorat

Enguany es vol arribar a les tres mil parelles lingüístiques

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, coincidint amb la posada en marxa dels cursos de català que acaben de començar uns 600 alumnes,  busca voluntaris i aprenents per a una nova edició del Voluntariat per la llengua amb l’objectiu d’arribar a les tres mil parelles lingüístiques.

Perquè això sigui possible cal la implicació de voluntaris amb ganes d’escoltar i aprenents amb ganes de conversar en català mentre fan qualsevol altra activitat. Passejar, fer un cafè, comprar, visitar llocs interessants, fer esport o anar al teatre, són algunes de les activitats que fan les parelles lingüístiques perquè l’aprenent tingui l’oportunitat d’expressar-se en català en un entorn que l’estimuli a fer-ho.

Per afavorir les converses entre voluntaris i aprenents, el CNL programa activitats ludicoculturals. Un club de lectura, una visita guiada al refugi de la Patacada, un sorteig mensual de dues entrades dobles per anar al cinema Rambla de l’Art de Cambrils, entrades per al CINC, cinema en català o contes a les places, són algunes de les propostes que tenen al seu abast les parelles lingüístiques.

Enguany el CNL de l’Àrea de Reus ha habilitat punts d’inscripció a Reus i altres municipis del Baix Camp i el Priorat per facilitar la inscripció de les persones que hi estiguin interessades: el Casal de Joves i el Centre Cívic Ponent a Reus i les biblioteques de les Borges del Camp, Montbrió, Mont-roig del Camp i Miami, Riudoms, Hospitalet de l’Infant, la Selva del Camp i Falset són centres de recollida de fitxes.

També poden adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus, situat al carrer de l'Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic ([email protected]), i als serveis de català de Cambrils o del Priorat. Una altra opció és registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona