Societat

L'Associació Hotelera també gira l'esquena a més edicions del Saloufest

Considera “nefasta” la imatge que ofereix però dóna llibertat als empresaris per participar-hi

La Fecasarm vol una taula de negociació amb l'operadora

Més pressió per als organitzadors del Saloufest, el polèmic programa per a universitaris britànics que combina cada primavera a Salou les competicions esportives amb la disbauxa a la nit. L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda va trencar ahir el silenci oficial sobre el tema i es va sumar a les veus contràries a la possibilitat que es torni a celebrar la cita, tot i que no imposarà aquesta posició als hotels associats.

Tal com va avançar la setmana passada aquest diari, tant l'Ajuntament de Salou com la Generalitat estan pressionant perquè l'edició del 2016 no es faci (malgrat que ja s'està comercialitzant) o que, com a mínim, es redimensioni. En aquest sentit, pel consistori és clau que els hotels que tenen intenció de continuar allotjant els joves participants en el Saloufest hi renunciïn davant del perjudici que, consideren, provoca a la població.

Majoria en contra

El president de l'associació hotelera, Eduard Farriol, va reconèixer ahir que “atesa la transcendència mediàtica” que genera cada primavera l'organització del Saloufest, els seus efectes sobre la imatge turística de la població són “nefastos”. “Evidentment, no podem estar d'acord amb una convocatòria tan danyosa i perjudicial per a la nostra imatge”, va afirmar Farriol.

Tot i això, l'agrupació va puntualitzar que, malgrat que la gran majoria d'associats era contrària a la repetició de la cita, “no és la seva comesa marcar les estratègies comercials” dels establiments associats. D'aquesta manera, l'associació hotelera tampoc forçarà els hotels que vulguin tornar a participar en el programa a renunciar-hi, tot i que la seva declaració sí que se suma a les pressions que els empresaris ja reben de l'Ajuntament i la Generalitat.

Farriol, però, va subratllar que els participants en el Saloufest tan sols representen “un cinc per mil” dels visitants que rep anualment Salou.

Taula de negociació

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) també es va referir ahir al debat obert a Salou apostant per una reformulació del Saloufest que el faci compatible tant amb l'activitat empresarial com amb la bona imatge turística de Salou, i fent al mateix temps una crida a aturar-ne la “criminalització”.

A través d'un comunicat, la Fecasarm va demanar una taula de negociació en què hi sigui present l'operadora (I Love Tour, del grup TUI, que a Salou treballa amb Sol Active Tours com a agència receptora) per tal d'acordar millores en el programa: “Considerem que podem millorar molt la imatge d'un producte que s'està criminalitzant de forma desmesurada”, afirma la federació que agrupa part del món de l'oci nocturn català.

En aquest sentit, la Fecasarm aposta per un canvi de denominació, tal com reclama l'Ajuntament de Salou, que fins i tot es planteja un procés judicial perquè el Saloufest deixi de fer servir la marca del municipi.

Al mateix temps, la federació també reconeix la necessitat de millorar la publicitat que fa l'operadora, en què considera que s'hauria d'evitar “qualsevol missatge vinculat a festa il·limitada, copes barates, esport boig i nits increïbles”. Pel que fa als establiments d'oci nocturn, aposta perquè hi hagi un compromís que eviti ofertes que condueixin a un consum “irresponsable” d'alcohol.

Cinc milions anuals

La federació també aposta per potenciar campanyes informatives com la que organitza a Salou en col·laboració amb el sector nocturn local, Maximum fun minimum disturbance, i recorda la importància econòmica del Saloufest per al sector de l'oci nocturn i de la restauració.

El sector xifra en uns cinc milions d'euros el benefici anual que genera el programa, que a més permet a diversos establiments allargar la temporada turística.

LA FRASE

No podem estar d'acord amb una convocatòria tan danyosa i perjudicial per a la nostra imatge
Eduard Farriol
President de l'Ass. Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró