Societat

Veïns de la platja de Castelldefels alerten de la proliferació del ‘botellón'

Aquest estiu s'han congregat fins a 400 joves en una nit bevent al passeig marítim

Alguns nois han entrat a una finca de veïns i han causat destrosses

Els veïns de la platja de Castelldefels fa temps que es queixen del rebombori insuportable que provoquen alguns establiments, i aquest estiu un altre element s'ha sumat a les molèsties dels residents: el botellón que s'ha posat de moda al final de l'avinguda dels Banys i que ha arribat a congregar, en una sola nit, entre 300 i 400 joves. Així ho reconeix la policia local, que el juliol passat va detectar el fenomen, motivat en part per la pressió policial que va expulsar grups que bevien als parcs de l'església de Can Bou, de Tellinaires i a la pista de bàsquet del carrer Arenys. “Vam començar a controlar el botellón que es practicava en aquests punts i els grups que es van dispersar es van concentrar a la platja”, explica el cap de la policia local, Raúl Vergel. L'avinguda dels Banys és al bell mig de la zona d'oci nocturn coneguda com a Playafels. I l'extrem que desemboca a la platja s'ha convertit en un punt de venda del top manta i, últimament, en un lloc de trobada de joves que oscil·len entre els 16 i els 19 anys i que aprofiten tant el bon temps com la música que se sent de les guinguetes properes. “Hem comprovat que el de més edat compra l'alcohol en algun dels supermercats de la zona”, diu Vergel, que precisa que els comerços no venen alcohol als menors.

Sara Briongos és la presidenta de la comunitat de veïns més propera a aquest punt, i es queixa: “Entre el top manta, les guinguetes i ara el botellón el que menys fem és descansar. És que ni tan sols se'n van a la sorra, sinó que es queden davant del bloc.” El problema no és només el rebombori fins a les cinc de la matinada, sinó el fet que, segons afirma, alguns dels joves entren a la comunitat tot saltant el mur i hi fan destrosses. “M'han punxat una roda i m'han trencat dos retrovisors. S'han banyat a la piscina i fins i tot hi han llançat un test de grans dimensions”, afirma, alhora que es queixa de la inacció municipal. El cap de la policia local, en canvi, explica que quan es va detectar el fenomen es va fer un desplegament de quinze agents i que setmanalment una patrulla local i una dels Mossos miren de dissuadir l'inici del botellón. “Va a la baixa”, afirma Vergel, motivat en part per l'arribada del fred i l'inici del curs escolar.

LA FRASE

Els nois que ens entren a la finca m'han punxat una roda i m'han trencat dos miralls retrovisors
Sara Briongos
Presidenta de la comunitat propera a la zona del ‘botellón'

Es redacta el plec de guinguetes

Rosa M. Bravo

Aquest estiu ha conclòs la concessió a les guinguetes de la platja, els establiments que combinen oferta gastronòmica i de servei als banyistes amb activitats de lleure, com ara competicions esportives i concerts. Durant sis mesos, entre l'abril i l'octubre, una desena d'establiments s'han instal·lat a la sorra durant els sis anys que ha durat la concessió. Una oferta que ha atret una nombrosa clientela i ha dotat de més activitat la platja però que ha motivat també les queixes de nombrosos veïns pels sorolls que provoquen activitats com per exemple concerts, festes i trobades esportives.

Ara s'està redactant el nou plec que ha de regir les condicions que han de tenir els locals a què s'atorgui la concessió els pròxims anys. Un plec que haurà de conjugar els interessos veïnals amb els dels establiments i que ha de ser aprovat en breu perquè la nova temporada comença pels volts de Setmana Santa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró