Societat

Un excàrrec de Gisa admet un suborn del 2010

L'empresari Josep Rubau va donar-li 35.000 euros, i ara accepten una multa

Pagar una multa per un delicte de suborn i així evitar un judici amb jurat. És l'acord al qual han arribat l'exgerent de carreteres de Girona de GISA, Jordi Vergé, i els empresaris Josep Rubau Bosch i Joan Mozo, de la constructora Rubau Tarrés, amb el fiscal anticorrupció Fernando Maldonado.

L'alt càrrec de Gisa ha reconegut que va cobrar 35.000 euros el desembre del 2010 (en època del tripartit), pagats pels constructors, satisfets per la seva gestió però sense que hagués comès cap acte il·legal. És el conegut suborn passiu o impropi, que el Codi Penal només castiga amb una pena de multa, no de presó. Així, l'acord és que Rubau abonarà una multa de 33.000 euros, Mozo, una de 10.000, i Vergé, una 16.000 euros, a més dels 35.000 euros embutxacats. L'acord ja està signat i es materialitzarà en un judici de conformitat a l'Audiència de Barcelona, però sense que s'hagi de constituir un tribunal popular.

Aquest cas de suborn es va destapar el 2013, quan la titular d'instrucció número cinc de Barcelona investigava des del 2011 unes empreses de Girona que suposadament es posaven d'acord a oferir uns preus en obres públiques. Aquest procés amb tretze imputats per un delicte d'alteració de preus en concursos públics continua obert. El pagament de la constructora a l'exgerent de Gisa es va descobrir arran d'unes escoltes telefòniques a Mozo. L'empresa pública Gisa va acomiadar Vergé quan el febrer del 2011 va ser detingut pel cas principal.

El fiscal i els Pujol volen una única acusació

El fiscal Fernando Bermejo i la defensa de la família Pujol Ferrusola, exercida per l'advocada Maria Saló, del bufet Martell, van posar-se d'acord ahir a l'hora defensar que les acusacions populars personades en la causa del jutjat de Barcelona, per aclarir l'origen de la seva herència, estiguin representades en una sola veu per no dilatar el procés penal. En aquest cas, és Manos Limpias, exercida pel penalista Sebastián de Juan, perquè és la primera acusació que s'hi va personar. La secció tercera de l'Audiència de Barcelona volia escoltar totes les parts, especialment l'advocat de Guanyem Barcelona, que demana separar-se de Manos Limpias per la “no convergència d'interessos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós