Societat

Barcelona invertirà 12 milions en noves àrees per a gossos

L'executiu de Colau culpa CiU del retard en l'aplicació de l'ordenança d'animals

Els xous de dofins al Zoo, sentenciats

L'Ajuntament de Barcelona haurà de consignar l'any vinent fins a 12 milions d'euros del seu pressupost a inversions destinades a donar compliment a l'ordenança d'animals aprovada en el mandat passat. Per ser exactes, la suma s'haurà de canalitzar cap a la construcció de noves zones d'esbarjo per a gossos. Les previsions de l'executiu d'Ada Colau és que a finals del 2016 n'hi ha d'haver 144 –ara tot just superen el centenar– a tota la ciutat, amb la particularitat que cadascun dels deu districtes n'haurà de disposar d'una, com a mínim, que tingui 700 m² o més de superfície.

La creació d'aquestes àrees és condició sine qua non per poder desplegar el capítol més destacat de l'ordenança, el que prohibeix passejar el gos deslligat a
la ciutat. Els citats espais, en són l'única excepció. Abans, però, de començar a sancionar els propietaris que incompleixin la normativa, el consistori va decretar una moratòria que venç el març vinent per donar-se prou temps de coll per tenir a punt aquesta xarxa de punts d'esbarjo. A la pràctica, però, aquest termini no es complirà,
i ahir la comissionada d'Ecologia, Eva Herrero, en va culpar l'anterior govern de CiU durant una sessió de la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. “Aquesta no era una moratòria realista, perquè no va anar acompanyada dels recursos econòmics i materials necessaris”, va dir. Herrero no va avançar, però, quan es començarà realment a multar qui dugui el ca lliure.

En la mateixa comissió, la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va relatar la voluntat del govern de BComú de donar un nou enfocament al Zoo. Una vella aspiració que consisteix a reforçar el seu caràcter científic i pedagògic. I, en aquesta línia, Sanz va confirmar l'eliminació, no va dir quan, dels espectacles de dofins.

Més marge per fer nudisme a les piscines municipals

Per ara és només una proposta. Però ja està sobre la taula. El govern de Barcelona es va comprometre ahir a estudiar una ampliació dels horaris de les piscines municipals –per ser més exactes, però, s'ha d'utilitzar el singular i parlar de piscina– on es pot fer nudisme. La petició va ser formulada per la regidora d'ERC Trini Capdevila, que, a banda d'evocar els valors associats a aquesta pràctica, com ara el de tolerància, va recordar que, ara mateix, l'oferta és més que limitada: l'única instal·lació on es pot anar despullat és la Picornell els dissabtes de 9 a 11 de la nit, i d'octubre a maig de 6 a 8 del vespre. “Amb aquests horaris, i tret de l'estiu, a més de ser nudista s'ha de tenir un punt de masoquista per anar-hi”, va manifestar l'edil. La rèplica va anar a càrrec de la comissionada d'Esports, Marta Carranza, que es va mostrar oberta “a estudiar si són possibles uns altres horaris”. Ara bé, també hi va afegir que la demanda actual del servei –20 persones al dia– dóna per al que dóna. Es a dir, que no s'esperin grans canvis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia