Societat

La Gala Sida recapta més de 800.000 euros, la xifra més alta dels darrers sis anys

L'actriu Belén Rueda i el cantant Miguel Bosé han estat els ambaixadors de l'esdeveniment, on hi han assistit més de 700 persones

La Gala Sida d'aquest dilluns a la nit al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha recaptat més de 800.000 euros, una xifra que és un 15% superior a la de l'any passat i la més alta des que es va començar a celebrar ara fa sis anys. Es tracta d'una iniciativa que recull fons per finançar els projectes d'investigació de la Fundació Lluita contra la Sida. L'actriu Belén Rueda i el cantant Miguel Bosé han estat els ambaixadors de l'esdeveniment. Bonaventura Clotet, president de la Fundació, ha apuntat al desenvolupament d'una vacuna que sigui el nucli bàsic d'investigació per curar la malaltia, tot i que ha admès que caldrà combinar-la amb altres estratègies d'eradicació. Clotet ha fet una crida perquè els governs segueixin invertint en investigació.

Amb sis edicions d'història la Gala Sida Barcelona ha esdevingut l'acte benèfic més important de l'Estat pel que fa a recaptació, convocatòria i impacte mediàtic, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional. Durant aquests anys, la gala ha recaptat més de 3,5 milions d'euros.

En el marc de la gala s'han entregat els segons guardons Barcelona AIDS Awards. Els premis han estat per a l'investigador Mario Stevenson, professor de medicina i cap de la Divisió de Malalties Infeccioses a la Universitat de Miami, i per al Fons M·A·C. de lluita contra la Sida, la companyia privada que més contribueix en aquesta causa amb més de 300 milions de recaptació des del 1994. Els premis han estat per les trajectòries i per la lluita contra la malaltia. Els premiats han rebut l'escultura 'Love Hope' de l'artista Jaume Plensa.

Pel que fa a la gala, cal destacar l'actuació de la companyia teatral Tricicle. Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans han estat els encarregats d'amenitzar la vetllada.

En el pla institucional, hi va assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; la comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa; la regidora de Cicle de Vida, Laura Pérez, i la diputada delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, entre d'altres. L'acte també va comptar amb la presència de nombrosos representants empresarials, a més de diversos actors i esportistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS