Societat

La Universitat d'Alacant dedica una jornada al Dia Mundial contra la Violència de Gènere

Cinc siluetes d'una gran grandària a les quals cal “vestir” amb missatges per a la reflexió, una concentració silenciosa, la presentació de la web contra la violència de gènere i el protocol d'assetjament, entre les accions més destacades

Sota el lema de ‘Retallant estereotips', la Universitat d'Alacant culmina el programa d'actes programats amb motiu de la commemoració del Dia Mundial contra la Violència de Gènere. L'activitat de la jornada, de caràcter institucional, s'ha iniciat a la plaça de la Igualtat on, a partir de les 11 hores, s'han instal·lat cinc siluetes d'una gran grandària, fruit dels tallers organitzats pel MUA amb estudiants de secundària i batxillerat. Les siluetes han pogut ser “vestides conceptualment” per les persones que han volgut amb intervencions o missatges per a la reflexió.

En aquest sentit, es tractava de crear “propostes que obriren un nou espai per a la reflexió, la implicació i la mobilització tant de la comunitat universitària com de la societat alacantina davant de les desigualtats persistents entre dones i homes.

A les 12 hores, en el mateix espai, ha tingut lloc la concentració silenciosa contra la violència de gènere, després de la qual, el rector, Manuel Palomar i la delegada del rector per a Polítiques de Gènere i directora de la Unitat d'Igualtat, María José Rodríguez Jaume, han llegit un manifest de repulsa a la violència masclista.

Cap a les 12.15 hores, l'activitat s'ha trasllladat a la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals on ha estat presentat oficialment tant el Protocol de prevenció i actuació davant de l'assetjament sexual, per raó de sexe i per orientació sexual de la UA, com la pàgina web contra la violència de gènere de la UA. A continuació s'han lliurat els premis dels IV Concurs de Tuits contra la violència de gènere de la UA.

La jornada institucional ha acabat amb la lectura dramatitzada de Carta de qui no sap estimar, a càrrec de les Aules de Teatre i Dansa de la Universitat d'Alacant. Una espècie de performance basada en una experiència real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona