Societat

Torrent ha constituït hui la Comissió Ciutadana contra la Violència de Gènere

L'alcalde la vila ha assegurat públicament que “el masclisme mata”

Després de l'acte institucional realitzat hui a la plaça del Canonge d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, s'ha reunit per primera vegada la Comissió Ciutadana de la Violència de Gènere, composta per representants polítics, tècnics especialistes, membres dels cossos de seguretat de l'Estat i agents socials relacionats amb el treball a favor de la dona.

Tots ells s'encarregaran de treballar en la prevenció de la violència contra les dones a Torrent, detectant possibles vies d'actuació i avaluant les accions proposades després de la seua realització

Aquesta vesprada, a les 17 hores en el Col·legi Sant Joan Baptista, està prevista la cloenda de la Setmana Contra la Violència de Gènere i es lliuraran els premis, del concurs “Actuem contra la violència masclista”.

Tots els participants en aquest concurs han dissenyat un càrtel per ser seleccionat com el cartell municipal de la Setmana Contra la Violència de Gènere. En l'acte es reconeixerà tant al centre ADISTO, seleccionat com a guanyador pels tècnics municipals, com a aquell cartell que hagi rebut més vots durant la votació popular.

Han participat en el concurs de cartells l'IES Veles e Vents, l'IES Tirant lo Blanc, el Col·legi Pléyade, el Col·legi Trinitàries, el col·legi Sant Josep i Santa Anna, el Col·legi Mare Petra el Centre ADISTO, el centre Laura Vicuña i el centre Torrent Activa.

Prevenció en l'adolescència

A més, des de la Casa de la Dóna s'han preparat tallers de prevenció enfocats a adolescents amb l'objectiu de treballar sobre els estereotips i evitar comportaments violents en què participaran diferents centres educatius de la ciutat durant tot el curs. Per als alumnes de 1r d'ESO ( Educació Secundària Obligatòria ) s'ha preparat el taller “ Parlant dels rols i estereotips de gènere “ i per als alumnes de 4t d'ESO ( Educació Secundària ) un taller de prevenció de violència de gènere .

La violència de gènere en xifres

L'alcalde Jesús Ros ha manifestat avui el suport de la corporació municipal a les víctimes de la violència de gènere. Durant l'any 2015 , 44 dones han mort víctimes de la violència masclista , 9 d'elles al País Valencià. A més d'aquestes, moltes altres s'han vist obligades a sol·licitar mesures de protecció per evitar les agressions masclistes. Només a la ciutat de Torrent 68 dones han sol·licitat mesures de protecció.

Dones amb Compromís

C. Moreno

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que se celebra aquest dimecres 25 de novembre, el col·lectiu de Dones amb Compromís per Torrent ha organitzat un acte-taller per conscienciar la població d'aquesta xacra, així com treballar les opcions i alternatives per combatre-la que podem posar en comú.

El taller ha anat a càrrec de Macu Gimeno, membre de l'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana, que ha realitzat una exposició de les diferents tipologies de les violències masclistes, així com ha explicat els mecanismes educatius per poder previndre la sorgida de comportaments de violència masclista.

L'acte ha comptat amb la conducció de Carme Silla, regidora del Grup Municipal de Compromís per Torrent, qui ha destacat que “la transversalitat és necessària i fonamental en la lluita contra la violència masclista, ja que és una tasca de tota la societat, no només de les dones, ja que implica fer una societat més igualitària i solidària per a tots i totes, és a dir, un progrés que ens benificia a tots i totes per igual”.

Finalment, l'acte ha s'ha tancat amb la lectura de relats i poemes per part de Laura Cabedo i Mireia Peris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona