Societat

CCOO rep aquest any deu denúncies d'abús sexual a la feina

El sindicat ha posat en marxa a Girona un servei d'informació i atenció a la dona en l'àmbit laboral (SIAD)

El sindicat CCOO a Girona ha rebut, al llarg d'aquest any, deu denúncies d'assetjament sexual en l'àmbit laboral. Són deu denúncies presentades per treballadores en contra de superiors jeràrquics seus. Set d'aquests deu casos s'han resolt satisfactòriament per a les denunciants –normalment, amb el trasllat de l'assetjador a un altre departament– i els altres tres casos estan en vies de solució. A més, CCOO rep, cada setmana, almenys una denúncia per discriminació laboral per raó de gènere a la feina, relacionada, en la major part dels casos, amb la maternitat i els impediments que posen els empresaris a l'hora de conciliar la feina amb la vida familiar.

Aquestes són algunes de les dades que Belén López, responsable de la secretaria de la dona de CCOO de les comarques gironines, i Alba García, de la secretaria de la dona del sindicat a Catalunya, van donar a conèixer ahir abans de presentar, públicament, el nou servei d'informació i atenció a la dona en l'àmbit laboral (SIAD) que l'organització sindical ha posat en marxa a Girona. I és que, segons van explicar, la crisi ha tingut un impacte especialment negatiu en el col·lectiu de les treballadores i en els seus drets laborals assolits després d'anys de lluita. Una situació que ha portat el sindicat a abordar aquesta problemàtica d'una manera específica, amb una mirada de gènere, i en contacte amb la xarxa del SIAD del territori per donar una resposta de caràcter integral. La responsable de la secretaria de la dona de CCOO a Catalunya va indicar que les denúncies que arriben a mans del sindicat són únicament un 20% de tots els casos de violència masclista que hi ha en l'àmbit laboral i que afecten empreses grans i petites i dels diferents sectors de la producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia