Societat

DIES DE VI I ROSES

Dies amb ‘superoverbooking' festiu

Raül Balam Ruscalleda i Ramon Freixa, els més ‘fashion' dels cuiners amb estrelles Michelin
A Carles Puyol li encanta el Central Park de Nova York i a Madonna, sopar al ‘cool' Boca Chica

Quan s'acosta el Nadal, l'activitat festiva augmenta en molts graus a Barcelona, i si a sobre s'hi afegeixen gales fora del territori com l'entrega de les estrelles Michelin (que també ens esquitxa, afortunadament) i concerts de primera divisió, com el de Madonna, l'estrès de la cronista està assegurat. Per no estressar també el lector, aniré a la idea en el repàs d'una setmana espectacular que començava dilluns amb la gala contra la sida, que des de fa sis anys (i quatre més amb concerts de Miguel Bosé) recapta diners per a la fundació que dirigeix Bonaventura Clotet i que té el cantant d'amfitrió. Més de 800.000 euros aquest cop. L'acompanyava de padrina una bella Belén Rueda que acaba de fer els 50 i que assegura que se sent molt identificada amb la causa perquè va aparèixer quan la seva generació era molt jove.

Això et fa prendre consciència sobre la importància de la prevenció. Però no a tothom. Perquè Charlie Sheen també en té 50, i precisament acaba de ser notícia per haver declarat que està infectat del VIH des de fa quatre anys. Immers en una vida d'escàndols com està, ho fa públic per evitar que li facin més xantatges a canvi de silenci. “Em sembla que és un personatge dissenyat per ser detestat”, deia Boris Izaguirre, mentre que Jesús Vázquez es quedava amb la part més positiva: “Mira, jo crec que sempre que algú famós ho diu es normalitza una mica més una infecció encara estigmatitzada”, comentava.

Per conscienciar la gent, l'explosiva Mónica Naranjo va penjar a les xarxes socials un vídeo en què s'envermellia tota ella que va causar furor entre els fans. En persona és un encant, amb una silueta envejable, però diferent de les que lluïen ben ajustades Vanesa Lorenzo i Aina Clotet, les dues embarassades de la nit, de 7 i 8 mesos (i sense ambulància a la porta per si de cas com va fer Catherine Zeta-Jones en uns Oscars). La model, vestida de Cortana i amb un collaret de la línia alta que fa Rosa Oriol per a Tous, acaba de tornar de Nova York amb Carles Puyol i la seva filla, Manuela, per esperar la seva futura segona nena a Barcelona. Pregunto al jugador què ens aconsella visitar de la Gran Poma i diu que tot, però que li encanta passejar per Central Park. Aquesta setmana al seu col·lega Piqué també l'hem vist fora del Camp Nou, però en un altre estadi, el Palau Sant Jordi, on va assistir al concert de Madonna amb Shakira i s'hi van retratar. També hi va anar Hiba Abouk (a la gala contra la sida anava de vermell sensual) i el model Jon Kortajarena, que fins i tot va trepitjar l'escenari. La cantant, que van retratar en bicicleta amb el seu grup per la Barceloneta, va imitar els U2 i va acabar la seva estada a la ciutat amb un sopar al cool Boca Chica amb amics com la bailaora Rosa Olla.

Mentrestant, al Fòrum es donaven els premis Ondas, que aquest any no han destacat pel glamur de la seva catifa vermella. Tot força asèptic, a joc amb l'estil comunicatiu de la guanyadora del guardó a la millor presentadora, Ana Blanco. Les més coloristes, les actrius de la sèrie Vis a vis, entre les quals hi ha Berta Vázquez, parella de Mario Casas des que es van conèixer en el rodatge de Palmeras en la nieve.

També són mitja dotzena les integrants de l'equip espanyol de gimnàstica rítmica, protagonistes del nou espot de Nadal de Freixenet, que es va presentar a les Drassanes. Seguint la línia del popular anunci que van fer amb les noies de la sincro, la firma de cava repeteix amb un esport poc conegut, malgrat que van aconseguir el coure en els últims mundials, però tremendament estètic, com es pot comprovar amb les imatges filmades per Kike Maíllo.

També es brindava molt dimecres a Santiago de Compostel·la en la presentació de la Guia Michelin, tot i que les estrelles sempre ens semblen escasses. Si bé ja n'hem parlat molt aquests dies, no és sobrer felicitar cuiners com Raül Balam Ruscalleda i Ramon Freixa per haver mantingut les dues estrelles, però sobretot per haver cuidat la vestimenta amb la mateixa cura que els plats. Malgrat el plugim (en diuen morriña), el gremi
de cuiners ha gaudit de la ciutat al màxim. Alguns com Fina Puigdevall i el seu marit i cap de sala de Les Cols, Manel, han aprofitat per fer ruta gastronòmica: han estat a casa de Pepe Solla, al Culler de Pau, a l'Abastos 2.0 i a la marisqueria Fornos. Això és aprofitar el temps amb gust!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla