Societat

El Nadal es fa llum

Un gran nombre de famílies assisteixen a l'espectacle inaugural de música, dansa i narració ‘L'arribada de l'esperit del Nadal' a Reus

La pista de patinatge sobre gel s'estrena amb cues davant de molts curiosos

Amb el pas vacil·lant dels inflables animats de La Família Gordini començava ahir, a les sis de la tarda, la campanya de Nadal més decisiva dels darrers anys a la capital del Baix Camp. Mentrestant, nombrosos grups de curiosos contemplaven l'encara tancada pista de gel a la veïna plaça del Mercadal. Després d'una passejada tranquil·la amb l'acompanyament dels més menuts pel Pallol, el carrer de la Presó, el carrer de les Carnisseries Velles, la plaça del Mercadal i el carrer Monterols, a un quart de sis els Gordini ja eren a la plaça de Prim. En aquest espai, una gernació ja esperava expectant l'inici de l'espectacle de música, dansa i llum anomenat L'arribada de l'esperit del Nadal.

Com a protagonista de la narració, un nen, Marçalet, que buscava el llibre de la llum i que, amb l'ajuda de nimfes i fades, havia de trobar la clau que l'obriria.

Com en tot conte pretesament tradicional, Marçalet havia de lluitar contra la maldat, encarnada en una Foscor que recordava la veu de Darth Vader. Després que Marçalet superés tots els obstacles, els representats de totes les entitats comercials de la ciutat (Unió de Botiguers, el Tomb de Reus, Eix Comercial del Passeig, Pallol, Cambra de Comerç, Mercats Municipals i Associació de Marxants de Reus) van pujar a l'escenari acompanyats de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles. Juntament amb Marçalet, Pellicer va girar la clau de la llum i l'espectacle lumínic va començar a través de la projecció a la façana noble d'El Círcol.

A diferència d'anys anteriors, la projecció d'enguany no era un mapping, tot i que es va basar en imatges mòbils i banda sonora. Dins de la selecció escollida, molts títols musicals dels anys vuitanta com ara Els Caçafantasmes, Retorn al futur i La Guerra de les Galàxies.

Paral·lelament, la veu en off de l'espectacle reflexionava dient que "l'esperit del Nadal no entén de misèries econòmiques" i convidava a "gastar, comprar i regalar".

Una de les espectadores de l'acte, Montserrat Sabaté, valorava positivament l'espectacle i afirmava que li havia agradat molt. D'altra banda, Àlex Martínez preferia el mapping de l'any passat i comentava que s'havia venut “una mica de fum” amb l'actuació.

Cua al Mercadal

Amb més de vint minuts de retard sobre l'horari previst, la pista de patinatge sobre gel de la plaça del Mercadal obria portes amb una cua inicial d'unes 50 persones. Entre els primers esportistes, una parella de germans, la Rebeca i el Ramiro, que esperaven impacients l'obertura de l'atracció. Mentrestant, els pares destacaven l'alt preu d'aquesta proposta.

El centenari del mercat obre la campanya de Nadal a Tarragona

c.f

El 19 de desembre farà just cent anys que va obrir el mercat central de Tarragona, un equipament que des de fa nou anys es troba en procés de restauració –actualment amb les obres aturades– i pendent que els comerciants i l'Ajuntament arribin a un acord sobre les condicions per poder fer els trasllat definitiu a la renovada seu. Però la campanya de Nadal que ahir va començar a Tarragona, amb l'encesa dels llums i la inauguració de les fires de Nadal i de l'Oli, a la rambla Nova, també va servir per donar el tret de sortida de la celebració dels cent anys del Mercat. Per això, l'Associació de Venedors del Mercat Central repartirà –des d'avui fins al 5 de gener– més de 10.000 euros en premis directes, a més d'un sorteig final amb altres tres premis de 1.500, 1.000 i 500 euros. La regidora de Comerç, Elvira Ferrando, va destacar que el trasllat al nou mercat “va per bon camí” i que confia solucionar aviat “els tres o quatre punts” de discussió que encara enfronten el consistori amb els paradistes.

La campanya de Nadal, que enguany s'ha avançat una setmana, inclou una cinquantena d'activitats arreu de la ciutat. El programa va arrencar oficialment ahir a la tarda, amb la festa d'encesa dels llums, davant de l'arbre de Nadal instal·lat a la rambla Nova, i amb l'actuació de les agrupacions corals de l'Escola Municipal de Música, l'espectacle Narratives teatrals i l'actuació de Pot Petit Animació. Enguany s'han instal·lat 500 motius nadalencs en 60 carrers, amb un cost de 250.000 euros que assumeix íntegrament l'Ajuntament. D'altra banda, ahir va obrir la pista de patinatge sobre gel a la plaça Verdaguer, que estarà en funcionament fins al 17 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS