Societat

La crònica

Un matí de gossos, a Torroella

A diferència de l'any passat, que va ploure, el d'ahir va ser “un dia de collons”, com se sentia repetir constament ahir, tot passejant per Tarruella, que és com l'anomenen els autòctons. S'hi celebrava la fira de Sant Andreu i com que els temps acompanyava és de les edicions que més gent va congregar. Com és habitual, a banda dels tractors, els protagonistes van ser els animals. Les exhibicions eqüestres de la festa dels cavalls, els coloms de raça que participaven al XVIII Campionat de Catalunya, però sobretot els gossos d'atura –amb el permís de les ovelles i, és clar, dels seus pastors– són els que van atraure la mirada dels milers de visitants d'aquesta centenària fira de tardor de les comarques gironines.

El XXIV Concurs de Gossos d'atura es va saldar amb èxit. Començant pel públic assistent, que va arribar a ser d'uns 1.500 espectadors al llarg de les més de dues hores que va durar. I, és clar, per la competició, que, a més de ser renyida i emocionant com en l'edició passada, va tenir set participants que han estat campions de les diferents competicions de l'Estat espanyol i el francès. A peu del Montgrí, i jugant a casa, Jordi Muxach i Sendy van defensar el títol obtingut el 2014 i, per segon any consecutiu, van guanyar la prova, per tan sols dos punts, amb un total de 87. Es dóna la circumstància, que el veterà pastor tarruellenc s'ha emportat el concurs 15 vegades amb set gossos diferents (entre ells, la famosa Coloma). En segona posició, empatats a punts però no en temps, es va classificar Frédéric Grime, amb Shrek, amb 85 punts, però establint un temps d'un minut i vint segons menys que Miquel Adrover, campió de Castellar de N'Hug i guanyador aquí a les edicions del 2012 i 2013. A més distància va quedar, finalment, la francesa Patrice Gisquet (74 punts), que es
va enfonsar en la segona prova a l'hora de treure el collar identificatiu després d'haver complert de forma espectacular la primera prova del matí.

Un dels entesos en la matèria, com és el locutor del concurs, Raül Muxach, no es va cansar de repetir durant la retransmissió –que novament va ser captada per les càmeres de TV3, que l'oferirà en diferit, com sol ser costum, per dates nadalenques–que es va viure un concurs “de gran nivell”, en la que és la prova que culmina el campionat. Els llecs en la matèria ho vam intuir, però també vam ser testimonis de com més d'un progenitor també hauria merescut alguna menció especial per haver aconseguit tenir quiets, ni que sigui una estona, els seus fills a la grada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós