Societat

Els robers de Càritas ajuden més de 4.000 persones

A la diòcesi gironina existeixen 36 robers que gestionen 450 voluntaris

És un dels més grans de la demarcació

Reciclar roba de segona mà per proporcionar-la a persones amb dificultats econòmiques tot apostant per la cultura de la reutilització i la sostenibilitat. Aquest és l'objectiu dels 36 robers gironins de Càritas que, actualment, gestionen uns 450 voluntaris. En total, des del passat gener, més de 4.000 persones han passat o s'han vist beneficiades de la tasca que fan aquests centres, alguns dels quals s'han convertit en autèntiques botigues, com per exemple el rober de Girona, un dels més grans de tota la demarcació. “Fins i tot hem pogut contractar quatre persones que fan la feina d'encarregat i gestionen els voluntaris, les donacions i les persones que passen pels robers”, explica la cap del programa, Mònica Castro.

El programa de rober de Càritas és un dels més antics que porta a terme aquesta entitat social lligada a l'Església. Durant els darrers anys, arran de la crisi econòmica i l'arribada d'immigració, la iniciativa ha anat estenent-se amb força arreu de les comarques gironines i han aparegut nous robers, de diverses dimensions, a municipis com ara Llançà, Cassà de la Selva, Maçanet, Sils o Breda, entre molts altres indrets. Actualment, a la diòcesi de Girona, hi ha un total de 36 robers que gestionen majoritàriament voluntaris, uns 450. Des de l'entitat, però, alerten que aquest nombre s'ha estancat i que, cada cop més, costa atreure voluntaris joves que vulguin donar un cop de mà al projecte.

“El servei de rober aposta per la dignificació de l'entrega social de roba i també per normalitzar aquests processos al mateix temps que potencia la cultura de la sostenibilitat i el reciclatge de roba”, assegura la cap del programa, Mònica Castro. I és que, tal com detalla, un dels principals objectius de l'entitat és trencar tòpics i demostrar que els robers poden anar més enllà de la funció social o assistencial i convertir-se en botigues on s'ofereix una gran varietat de productes a preus molt reduïts o simbòlics.

Ampliar robers i personal

Càritas té molt clars els objectius de cara al futur. En primer lloc, volen anar ampliant i habilitant els diversos robers gironins perquè puguin assimilar-se a qualsevol establiment comercial, seguint l'estela del centre de Girona. Al mateix temps, la idea és ampliar el projecte de formació –mitjançant cooperants de la UdG– que es realitza en aquest rober gironí en què diversos joves poden adquirir competències bàsiques i fan pràctiques per formar-se en l'àmbit de l'atenció al públic. Uns coneixements que poden incloure dins del seu currículum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró