Societat

Serveis contra la pobresa energètica a tres districtes

L'Ajuntament de Barcelona obre oficines a Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí per aquest hivern

L'Ajuntament de Barcelona va posar ahir en funcionament un servei d'atenció a la pobresa energètica a les oficines d'habitatge dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Segons va fer públic el consistori en un comunicat, es tracta d'un servei específic que estarà operatiu durant els mesos d'hivern i que oferirà assessorament, tallers formatius, suport en la tramitació d'ajuts i en la interlocució amb les companyies subministradores, alhora que servirà per a la detecció de casos de vulnerabilitat de pobresa energètica, especialment en aquells barris més afectats. A la resta de districtes, l'assessorament es continuarà prestant a través de la xarxa de centres de serveis socials.

La posada en marxa d'aquest dispositiu de reforç als districtes més afectats per aquesta problemàtica forma part del desplegament de les mesures per afrontar la pobresa energètica i l'emergència habitacional, que el govern municipal va portar al ple de l'octubre. Entre el 2011 i el 2014, els ajuts destinats a famílies afectades per la pobresa energètica van créixer un 152,2%. El pressupost global per aquest 2015 per combatre aquest fenomen puja a 2,5 milions d'euros.

L'Ajuntament va indicar a la nota que els objectius d'aquest servei es basen a detectar situacions de pobresa energètica o de risc potencial de tenir-ne; proporcionar una atenció especialitzada per aconseguir reduir el seu impacte a les llars i la qualitat de vida de les persones o promoure l'adopció de mesures i accions preventives de situacions de risc de pobresa energètica.

A Barcelona s'estima que un 10% de les llars estan en risc de caure en la pobresa energètica, un fenomen que es concentra en alguns dels barris d'aquests tres districtes, on conflueixen un alt volum de famílies en situació d'exclusió residencial, un parc immobiliari de baixa qualitat i índexs d'atur elevats, alguns dels indicadors que estan directament vinculats a la pobresa energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia