Societat

societat

La Taula del Tercer Sector demana un salari mínim de 800 euros

L'augment del salari mínim fins als 800 euros en dos anys i també una reforma fiscal en profunditat que incorpori un impost negatiu per a les persones amb baixos ingressos són algunes de les propostes que la Taula del Tercer Sector reclama als partits polítics que concorren a les eleccions espanyoles del 20 de desembre que ve. El president de la Taula, Oriol Illa, va recordar ahir que “l'actual sistema fiscal és regressiu i fomenta les desigualtats”. És per això que es demana una reforma que contribueixi a millorar l'estat del benestar i a la sortida de la crisi.

Per combatre les desigualtats, l'atur, la pobresa i l'abandonament escolar prematur només hi ha un camí, va defensar Illa, i és “més inversió social”. Sobretot tenint en compte que l'Estat està a la cua d'Europa en polítiques socials. Algunes de les propostes més destacades de les entitats socials són la reforma del sistema de la dependència, la creació d'una prestació per a les famílies amb fills a càrrec i la recuperació de l'aportació als programes socials de les comunitats autònomes. Una altra qüestió és insistir a reclamar que Catalunya pugui gestionar els fons procedents del 0,7% de la declaració de la renda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia