Societat

Gastronomia

El nou gelat de les dues intensitats

Presenten dues versions diferents del gelat d'angules, elaborat per Angelo

Tres restauradors participen en les jornades gastronòmiques

En això dels paladars, tants caps tants barrets. Per això, trobar el punt a l'excel·lència és cosa d'artistes, com ara Angelo i Hervé Corvitto, els gelaters de Torroella, ara establerts aUllà, especialistes a transformar en gelat les idees dels restauradors creatius, com ara els compromesos en les Jornades de l'Angula del Ter i el rec del Molí.Un d'ells, Joan Carles Sánchez, d'Es Portal, de Pals, serveix, en el marc d'aquesta mostra gastronòmica, una de les creacions dels gelaters torroellencs, el gelat d'angules.

L'Hervé ho tenia clar: “Després de l'encàrrec, el primer objectiu va ser trobar el sabor adequat.” El maldecap: com casar el dolç i el salat en la mesura justa. “Vam cuinar les angules de la manera més tradicional i en vam fer la base. El resultat era molt potent, massa per als qui no n'érem consumidors”, assegurava. D'aquí la segona versió, sense la potència inicial: el bitxo i l'oli perden protagonisme. El gelater afirma que aquestes creacions no tenen raó de ser per si soles, sinó en el conjunt de la combinació. “Quin sentit té un gelat d'allioli sense creació culinària amb uns cargols, per exemple?”

Des de l'any 2012, Gelats Corvitto ha preparat gairebé 230 gelats de sabors diferents. “Ja no em sorprenc de res –diu Hervé Corvitto–; la carta de sabors la fan els nostres clients.” Les Jornades de l'Angula del Ter i el rec del Molí, s'allargaran fins al 15 de gener i tres restaurants s'hi adhereixen. Són el Vicus Restaurant (amb el xef Damià Rafecas), la nova incorporació d'enguany, el Sol Blanc (Jordi Ribas) i Es Portal (Joan Carles Sánchez), tots tres de Pals. El pescador Juli Carbó, home d'acció, també amb els peus a l'aigua, té el seu protagonisme en el procés de creació. Sense la captura no hi ha tast de sentits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Arriben 37 immigrants en dues pasteres a Formentera

Arriben 37 immigrants en dues pasteres a Formentera

Eivissa
Unes 25.000 persones s’apleguen en una macrofesta a la Universitat Complutense de Madrid

Unes 25.000 persones s’apleguen en una macrofesta a la Universitat Complutense de Madrid

Madrid

Els Castellers de Vilafranca aixequen castells de 7 després de dos anys d’aturada

Vilafranca del Penedès

Un nou tractament contra el càncer de mama atura la progressió de la malaltia en el 75% dels casos

Barcelona

Els Bombers reben una vintena d’avisos per les pluges al Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Tarda de ruixats

Barcelona

Els hospitals catalans continuen buidant-se de pacients Covid

Barcelona

Milers de joves celebren una macrogresca al campus de la UAB

Barcelona

Figueres inaugura l’Espai d’Innovació Empresarial, un nou pol d’emprenedoria

figueres