Societat

Gastronomia

El nou gelat de les dues intensitats

Presenten dues versions diferents del gelat d'angules, elaborat per Angelo

Tres restauradors participen en les jornades gastronòmiques

En això dels paladars, tants caps tants barrets. Per això, trobar el punt a l'excel·lència és cosa d'artistes, com ara Angelo i Hervé Corvitto, els gelaters de Torroella, ara establerts aUllà, especialistes a transformar en gelat les idees dels restauradors creatius, com ara els compromesos en les Jornades de l'Angula del Ter i el rec del Molí.Un d'ells, Joan Carles Sánchez, d'Es Portal, de Pals, serveix, en el marc d'aquesta mostra gastronòmica, una de les creacions dels gelaters torroellencs, el gelat d'angules.

L'Hervé ho tenia clar: “Després de l'encàrrec, el primer objectiu va ser trobar el sabor adequat.” El maldecap: com casar el dolç i el salat en la mesura justa. “Vam cuinar les angules de la manera més tradicional i en vam fer la base. El resultat era molt potent, massa per als qui no n'érem consumidors”, assegurava. D'aquí la segona versió, sense la potència inicial: el bitxo i l'oli perden protagonisme. El gelater afirma que aquestes creacions no tenen raó de ser per si soles, sinó en el conjunt de la combinació. “Quin sentit té un gelat d'allioli sense creació culinària amb uns cargols, per exemple?”

Des de l'any 2012, Gelats Corvitto ha preparat gairebé 230 gelats de sabors diferents. “Ja no em sorprenc de res –diu Hervé Corvitto–; la carta de sabors la fan els nostres clients.” Les Jornades de l'Angula del Ter i el rec del Molí, s'allargaran fins al 15 de gener i tres restaurants s'hi adhereixen. Són el Vicus Restaurant (amb el xef Damià Rafecas), la nova incorporació d'enguany, el Sol Blanc (Jordi Ribas) i Es Portal (Joan Carles Sánchez), tots tres de Pals. El pescador Juli Carbó, home d'acció, també amb els peus a l'aigua, té el seu protagonisme en el procés de creació. Sense la captura no hi ha tast de sentits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró