Societat

Multes pel fet d'anunciar pisos turístics il·legals

Barcelona sanciona amb 60.000 euros els webs Airbnb i Homeaway i ja en té detectats 22 que infringeixen la norma

L'Ajuntament de Barcelona va anunciar sengles sancions de 60.000 euros a les plataformes digitals Airbnb i Homeaway perquè fan publicitat d'apartaments turístics il·legals. Són les primeres d'una llista que pot allargar-se en les pròximes setmanes, perquè el consistori ja ha enviat requeriments a 22 webs que ofereixen pisos turístics perquè facilitin les dades identificatives dels propietaris dels immobles que anuncien i facin constar el número de llicència de tots els pisos, com és preceptiu. L'Ajuntament ja va avisar que, en cas de no obtenir col·laboració dels portals, començaria a posar multes.

Cadascuna de les dues primeres companyies multades ha estat objecte de dos expedients sancionadors: un de 30.000 euros, perquè anuncien habitatges sense fer constar el número de Registre de Turisme de Catalunya (RTC), i un altre, de la mateixa quantia, perquè no responen a les peticions del consistori que facilitin les dades dels pisos anunciats sense aquest RTC. La quantia de les sancions és la màxima prevista, segons va explicar l'Ajuntament, per la posició dominant de les dues companyies en el mercat, perquè van ignorar els advertiments previs i per l'alt nombre d'anuncis: 3.929 en el cas de Homeaway i 1.891 en el d'Airbnb, que ja va haver de pagar una multa de 30.000 euros l'any passat pel mateix motiu, en aquell cas imposada per la Generalitat. Ahir va anunciar que recorrerà contra les sancions del consistori i va al·legar en un comunicat que Barcelona hauria de donar suport a “les persones que comparteixen casa seva i no anar-hi en contra”.

L'Ajuntament també ha informat Hisenda de les dades dels 779 propietaris als quals ha multat pel fet de tenir pisos turístics il·legals des del gener del 2011 fins a l'octubre del 2015, període en què ha obert 986 expedients sancionadors per aquest motiu –hi havia titulars amb més d'un habitatge.

Multes a banda, el districte de Ciutat Vella va començar a col·locar ahir plaques identificatives als pisos turístics de la Barceloneta que estan en regla. Per ara, se'n posaran 33. Hi ha quatre propietaris, que sumen vint pisos, que no volen afegir-se a la iniciativa. El consistori va efectuar durant l'estiu 8.553 gestions al barri a la recerca de pisos que es lloguen a turistes de manera irregular, va imposar 61 multes i té en tràmit més de mig centenar de procediments per possibles irregularitats corresponents a 350 pisos.

La mostra al Born sobre el setge del 1714 tanca a l'abril

L'Ajuntament preveu tancar a l'abril l'exposició temporal del Born Centre Cultural Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714, oberta des del 2013 i que ha registrat un descens de visites, segons va explicar el comissionat de Memòria de Barcelona, Ricard Vinyes, en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada ahir. Vinyes va informar en resposta a CiU, i va explicar que la mostra es mantindrà fins a l'abril perquè hi ha visites previstes fins al març, segons informa Europa Press. El centre cultural seguirà amb les activitats previstes i tindrà una nova programació en què es restringirà la diversificació d'activitats ”per donar més coherència” a l'espai, va argumentar Vinyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona