Societat

societat

Record per al menor transsexual assetjat que va suïcidar-se

Un miler llarg de persones van concentrar-se ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per donar suport a la família d'Alan, el jove de 17 anys que va suïcidar-se el dia de Nadal en no poder suportar l'assetjament de què era objecte des de feia anys pels seus companys de diversos instituts. L'acte de record el va convocar l'associació Chrysallis, que agrupa les famílies de menors transsexuals, i que ha pogut aquesta tardor constituir-se en entitat per ajudar les famílies que es trobaven amb cassos de menors transsexuals assetjats.

És el cas de l'Alan, un jove de Rubí que ja havia canviat d'institut en sentir-se assetjat. Però el bullying de què també era objecte al nou centre de Sant Cugat del Vallès el va tornar a una situació depressiva, fins que es va treure la
vida. Diverses ciutats de l'Estat van viure concentracions similars, presidides totes per la fotografia de l'Alan i unes espelmes en memòria seva. Alguns dels seus familiars van ser a la plaça de Sant Jaume, així com la majoria de famílies de l'entitat Chrysallis.

Alan estava passant les primeres festes de Nadal amb el sexe del DNI canviat. Li havia costat anys. La problemàtica dels menors transsexuals ha sortit a la llum aquests tardor gràcies a diversos treballs periodístics, com ara el publicat a El Punt Avui el 13 d'octubre passat.

Els portaveus de les entitats pels drets dels homosexuals i la lluita contra l'homofòbia es queixaven ahir de l'absència de protocols sobre com tractar l'assetjament als instituts. Eugeni Rodríguez, portaveu de l'Observatori Contra l'Homofòbia, advertia que des de l'aprovació de la llei per garantir els drets dels gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, aprovada fa
un any i mig, no s'ha interposat cap sanció. Cinc denúncies contra empreses i persones s'han elevat a la fiscalia, però no hi ha cap resolució. L'Observatori durà el cas de l'Alan al Síndic de Greuges, en considerar que no s'ha actuat prou i que al final “l'administració ha de respondre”. “Ha estat un assassinat social”, es lamentava en l'escrit llegit en record seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Finalitzen les obres d’accessibilitat a l’intercanviador de metro de Maragall

Barcelona
BANYOLES

Instal·len comportes vasculants per regular la sortida d’aigua de l’estany

BANYOLES

Una nova avaria provoca abocaments d’aigües fecals a la platja

Castelldefels
Urbanisme

Regulen l’accés a la plaça de Sant Felip Neri en horari de pati escolar

Barcelona
societat

L’acampada a la UB per Palestina continua i fa una crida a la mobilització

Barcelona
GIRONA

El Trueta crea una unitat contra les malalties autoimmunitàries sistèmiques

GIRONA
urbanisme

Adjudicat per 1,2 milions el projecte d’ampliació de la Ronda Litoral a Zona Franca

barcelona
societat

Denuncien tocaments a un alumne per part d’un docent de la UdG

girona
GIRONA

Intervenen un miler d’ocells i quatre tortugues que es venien per internet

GIRONA