Societat

El primer nadó del 2016 es diu Erik i ha nascut a l'Hospital de Figueres

El petit ha pesat 3,990 quilos i és el tercer fill d'una parella veïna de l'Espolla

El primer nadó nascut a Catalunya aquest 2016 es diu Erik i ha nascut quan passaven set minuts de la mitjanit a l'Hospital de Figueres. El nen pesa 3,990 quilos i ha estat un part natural, segons ha informat el Departament de Salut. Tant la petit com la seva mare “es troben perfectament”, segons el Departament. Com és tradició, el conseller de Salut, Boi Ruiz, té previst visitar el primer català de l'any a les dotze del migdia, en aquest cas visitarà l'Erik i la seva família a l'Hospital de Figueres.

L'Erik Gael és el tercer fill d'una parella d'origen bolivià que fa 15 anys que resideix a Catalunya. Veïns de l'Espolla des de fa només dos mesos, van arribar a l'Hospital de Figueres cap a les vuit del vespre perquè, tot i que la data prevista de part era el 2 de gener, l'Ana, la seva mare, tenia contraccions molt fortes.

L'Erik va néixer set minuts després de les dotze i la sorpresa va arribar quan l'equip mèdic va explicar als pares que s'havia convertit en el primer català de l'any. “No m'ho podia creure, no m'ho esperava!”, ha manifestat la mare. El seu pare, l'Alberto, ha explicat que “tot l'equip estava molt il·lusionat i jo molt nerviós”.

Els seus germans, de 8 i 6 anys, han acompanyat l'Erik en el seu primer dia, perplexos per la quantitat de mitjans de comunicació que ha despertat el naixement del seu germà petit.

Com és habitual, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat aquest 1 de gener el primer nadó de Catalunya. El nen, que ha pesat 3.980 quilos, ha rebut diversos obsequis. Ruiz ha felicitat els pares i ha lliurat un ram de flors a la mare.

El conseller ha manifestat que cal recuperar “les taxes de natalitat que hi havia a Catalunya fa anys”, ja que tenim una població altament envellida , com la majoria de països europeus. En aquest sentit ha llançat un missatge per “estimular i fomentar la natalitat”. Boi Ruiz ha dit que aquest país “necessita gent jove per tirar endavant la Catalunya futura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia