Societat

Barcelona renova conveni amb Hàbitat3 per impulsar habitatge social

L'Ajuntament assenyala que l'objectiu final és assolir la xifra de 235 nous pisos cedits

L'Ajuntament de Barcelona ha renovat el conveni de col·laboració amb Hàbitat3 per impulsar la cessió d'habitatges buits de particulars i destinar-los a lloguer social, segons han informat fonts municipals.

La renovació, impulsada per la Mesa d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya, permetrà desenvolupar durant els pròxims 4 anys el Programa de Cessió d'Habitatges, que s'emmarca a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i que preveu la captació d'habitatges buits i la seva cessió al Fons de Lloguer Social de l'Ajuntament de Barcelona.

Des del consistori s'ha assenyalat que l'objectiu final és assolir la xifra de 235 nous habitatges cedits, dels quals durant el 2015 ja se n'han captat 137, on s'allotgen 457 persones, que paguen un lloguer mitjà de 158 euros per habitatge.

Hàbitat3 és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu possibilitar el dret a l'accés a l'habitatge digne a persones desafavorides, per evitar l'exclusió residencial i perquè puguin comptar amb un pla d'acompanyament social que faciliti la seva inclusió social.

L'Ajuntament de Barcelona està impulsant un paquet de polítiques per augmentar el parc d'habitatge de lloguer social a la ciutat de Barcelona, que en l'actualitat només representa l'1,5 % del total del parc residencial barceloní, un índex molt reduït en comparació del de ciutats europees que són referents en polítiques públiques d'habitatge.

Entre les diferents accions que està impulsant la regidoria d'Habitatge figura la col·laboració amb entitats del tercer sector per arribar a particulars i persones jurídiques que tinguin pisos buits a la ciutat, a fi que puguin oferir-los per al seu ús social.

El Programa de Cessió d'Habitatges preveu que la Fundació Hàbitat3 formalitzi la cessió de pisos buits amb els propietaris d'aquests pisos, que rebran una contraprestació econòmica per això.

La Fundació també gestionarà el lloguer de l'habitatge cedit a famílies que seran seleccionades mitjançant un procés tutelat per l'Ajuntament de Barcelona perquè compleixin els requisits per poder accedir a un habitatge social.

El programa també inclou la possibilitat de rehabilitar els habitatges cedides, obres de les quals s'ocuparà la Fundació i que es repercutiran sobre el cànon que pagar al propietari del pis, fins al 80 % del cost de les obres, mentre que l'altre 20% ho assumirà el programa.

El programa dóna garanties als propietaris que cobraran les rendes pel lloguer dels seus pisos durant 36 mesos, independentment de qualsevol circumstància, unes rendes que se situen gairebé al preu de mercat.

També es dóna la garantia de tornar l'habitatge al propietari en les mateixes condicions en les quals el va cedir i que els costos de gestió no són repercutibles als propietaris, ni tampoc cap de les incidències relacionades amb l'habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona