Societat

La Generalitat obre investigació interna sobre la contractació de mitjans aeris

La Policia Nacional va detenir ahir dos comandaments de Bombers i un exalt càrrec per arreglar els contractes per a campanyes forestals

La conselleria d'Interior ha obert aquest dijous un procediment d'informació reservat per comprovar que la contractació de mitjans aeris s'ha fet correctament i per investigar l'actuació dels dos comandaments de Bombers i un exalt càrrec detinguts per arreglar els contractes per a campanyes forestals.

Segons ha informat avui Interior en un comunicat, el departament de Jordi Jané també està estudiant la possibilitat de personar-se com a part perjudicada en el procediment judicial, que dirigeix el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Sagunt, per defensar els interessos de la Generalitat si es van produir actuacions irregulars.

La Policia Nacional va detenir ahir l'excap de Mitjans Aeris dels Bombers de la Generalitat Ramon D., que està pendent de comparèixer davant del jutge de Sagunt, així com l'actual cap de Sala Central i també exresponsable de Mitjans Aeris, Manel B., i l'exalt càrrec d'Interior Xavier P., en el marc d'una operació a diverses comunitats contra una suposada trama per arreglar contractacions de mitjans aeris per a campanyes forestals.

Mentre Ramon D. ha estat traslladat avui a Sagunt per ser interrogat pel jutge, Manel B. i Xavier P., juntament amb un quart detingut a Catalunya –un empresari–, han quedat ja en llibertat després de comparèixer en seu policial, en espera de ser citats pel jutge, segons han informat fonts pròximes al cas.

El procediment d'informació intern que ha obert la conselleria d'Interior pretén investigar l'actuació dels dos comandaments dels bombers així com la de l'exalt càrrec, que va exercir com a cap del Servei de Contractació i Patrimoni d'Interior i que ja està jubilat.

La conselleria d'Interior també està revisant els expedients de contractació de mitjans aeris, per comprovar si totes les actuacions es van dur a terme de forma correcta i seguint els procediments establerts.

En la nota, el departament d'Interior insisteix a mostrar la seva màxima col·laboració amb la justícia i anuncia que posarà a disposició del jutjat tota la documentació que els requereixi.

Les indagacions, que s'estenen per les províncies de Madrid, Barcelona, València, Alacant, Màlaga, Sevilla, Còrdova, Badajoz i Mallorca, se centren a investigar una suposada manipulació de contractes públics –tant a Espanya com a Itàlia i Portugal– relacionats amb empreses del sector aeri dedicades a l'extinció d'incendis forestals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona