territori

Joan Guix deixa l'Ajuntament de Reus per ser nou secretari de Salut Pública del Govern

Montserrat Flores seria la nova regidora d'ERC al consistori

El regidor d'Esquerra Republicana (ERC) a l'Ajuntament de Reus, Joan Guix, deixarà la seva acta de regidor per tal de ser nou secretari de Salut Pública del Govern de la Generalitat de Catalunya, segons ha confirmat ell mateix a Reusdigital.cat. El nomenament serà oficial aquest dimarts al migdia després que el Consell Executiu del Govern, comandat pel president, Carles Puigdemont, aprovi el seu nom. El nou càrrec que desenvoluparà Guix tindrà competències sobre l'Agència de Salut Pública de Catalunya, així com en d'altres organismes públics. Esquerra ha convocat una roda de premsa, aquesta tarda, per donar més detalls sobre aquest fet.

El nou secretari de Salut Pública de Catalunya dependrà del departament de Sanitat que dirigeix Toni Comín, vinculat a ERC. De fet, Guix tampoc és militant d'Esquerra i es va presentar com a número 2 a les darreres eleccions municipals com a independent, en una llista conjunta amb Avancem, MES i MDC. En principi, la tercera de la candidatura, Montserrat Flores, seria nova regidora a l'Ajuntament de Reus.

Joan Guix ja va ser director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona, fins el maig de l'any passat, i és doctor en Medicina, especialista en Cirurgia General i Digestiva i en Medicina Preventiva i Salut Pública. A més és diplomat en estadística aplicada i epidemiologia per la Universitat Pierre et Marie Curie de París. En l'àmbit local, va ocupar el càrrec de director de l'Hospital de Sant Joan de Reus (1991-1993) i director de Política de Qualitat i Estratègia del Grup Sagessa (1993-2000).

Guix és barceloní de naixement, porta 24 anys vivint a Reus i ha estat militant del Front Nacional de Catalunya, el PSAN, el PSUC i d'ICV. Es va desmarcar de les tesis d'iniciativa arran del procés sobiranista.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró