Societat

De Blanes a Croàcia, 120 dies d'ajut humanitari

El president de l'ONG blanenca Bon Samarità tanca la Setmana per la Pau amb el relat de la seva experiència

La xerrada 120 dies a cor obert, que relata l'experiència del president de l'ONG Bon Samarità de Blanes, Jaume Torrado, als camps de refugiats sirians, va tancar divendres els actes de la Setmana per la Pau a Blanes. Nascut fa 51 anys a Barcelona, però vinculat sempre amb Blanes, Torrado explica que treballar als camps de refugiats li ha canviat la vida. I no és que no tingués experiència abans en missions humanitàries (havia estat a l'Àfrica i al continent americà), és que les vivències als camps de Croàcia i Grècia han estat especialment dramàtiques. “Hem vist la gent destrossada. Nens plorant i rient alhora, gent que ho ha perdut tot, i altres que arrisquen la família en aquesta travessa amb l'esperança de donar un futur millor als fills”, explica el cooperant, que ahir va tornar altre cop a Croàcia.

La tasca de Bon Samarità al camp (a través de la nord-americana Samaritan's Purse), on també fan vida els cooperants, és assistir en el que poden els refugiats i proporcionar-los una motxilla bàsica amb una manta, sabó, impermeable i altres elements bàsics d'higiene. “Molts ho han perdut tot en el viatge, al mar”, recorda. Té molt clar que la crisi humanitària no acabarà fins que els governs d'Europa i els Estats Units no plantegin una acció sobre el terreny a Síria; mentrestant, diu, la preocupació dels governs és més aviat com evitar que arribin els refugiats. La intervenció als camps de refugiats havia de durar tres setmanes, però ell ja fa 120 dies que hi treballa, i diumenge va tornar a marxar-hi. Torrado està casat i té dos fills ja adults, i tota la família està implicada en causes socials i humanitàries, explica. De fet, ell va ser un dels fundadors de Bon Samarità.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia