Societat

El ‘Girona 10' ha incentivat les pernoctacions i els menús venuts sense descompte

L'associació d'hostaleria i l'Ajuntament de Girona valoren satisfactòriament la campanya d'aquest any

Els hotels han tingut una ocupació mitjana del 75%

La campanya Girona 10 de l'Associació d'Hostaleria Turisme i Restauració de Girona (Ahtrgi), que es va fer el cap de setmana passat, ha significat també un increment significatiu de les pernoctacions i els menús servits a preu no bonificat, va assegurar ahir el president de l'associació, Josep Carreras. Un cop tancades les xifres, els hotels de l'associació van tenir una ocupació mitjana del 75% durant tot el cap de setmana, amb una punta del 95% la nit de dissabte a diumenge. Segons va explicar, d'aquest 75%, només un 44% eren allotjaments al preu bonificat de la campanya, de deu euros. Aquests percentatges mostren un augment de l'ocupació d'un cap de setmana normal en aquesta època de l'any, segons Carreras. El president de l'entitat va dir que la sensació de l'associació sobre el desenvolupament d'aquesta edició del Girona 10 és de “satisfacció”. Pel que fa als restaurants, els establiments de l'associació han servit deu mil menús al preu de deu euros, tot i que els premis eren 2.952 (5.904 beneficiaris). L'alt nombre de visitants que han vingut durant el cap de setmana a Girona amb motiu de l'esdeveniment ha fet incrementar també els menús servits al preu de les tarifes habituals. Tot i això, cada restaurant, explicava ahir Carreras, ha seguit la seva política pròpia a l'hora de destinar més o menys menús al Girona 10 o a la carta. El president de l'entitat va comptabilitzar també entre 10.000 i 12.000 menús més els servits per establiments que no pertanyen a l'associació, però que s'hi adhereixen aprofitant l'efecte crida de la campanya. Una altra dada destacada és l'impacte promocional de l'esdeveniment, amb 525 publicacions fetes pels mitjans, havent arribat a un públic potencial de disset milions de persones.

La fórmula manté l'èxit

L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, va reiterar que el Girona 10 s'està consolidant com la festa major d'hivern de la ciutat. Va admetre que s'han registrat menys enquestes a l'oficina de turisme de la Rambla (dada que s'ha estat utilitzant com a referència del nombre de visitants que han vingut a la ciutat). Assenyala, però, que el decrement, que ha estat del 9,5%, ha estat motivat per la instal·lació d'un estand informatiu a l'entrada de l'Ajuntament de Girona, i en un augment de la difusió de la informació del Girona 10 en format digital. Ballesta va destacar la bona acollida de les visites nocturnes a la catedral (finalment, amb 766 participants) i va dir que s'està parlant amb el Bisbat per repartir-les en altres moments de l'any.

L'experiència del Girona 10 ha estat també ben acollida pels cinemes, que hi han participat per primer any, i que van vendre 3.000 entrades dobles a deu euros. La iniciativa per als afeccionats al cinema, va assegurar Carreras, continuarà l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona