Societat

Canvien de lloc la seu de policia de Llavaneres un cop estrenada

L'alcalde creu que la prefectura, que es va posar en marxa al mandat passat, allunyada del centre, “no està donant servei als ciutadans”

Les noves dependències del cos es volen traslladar a l'antiga escola Labandària

Poc més de tres anys després d'inaugurar la seu de la policia local de Llavaneres, el govern municipal anuncia que la farà traslladar. L'alcalde, Joan Mora (ERC), ho justifica perquè la prefectura és l'entrada del polígon industrial, està allunyada del centre urbà i no té una bona comunicació amb el poble. “Hem de donar facilitats als ciutadans i ara per ara el més adient és que torni al centre”, hi afegeix Mora, que recorda que l'edifici no es va pensar perquè s'hi encabís la policia local, que actualment està formada per un equip d'un total de setze efectius.

Inicialment l'equipament, que va costar més de 675.000 euros –bona part dels quals es van finançar a través de dues subvencions de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona–, es va gestar com a centre logístic per a la brigada municipal, però després, van fer una modificació del projecte per tal d'incloure-hi l'espai que avui per avui ocupa el cos local de seguretat. El motiu d'aquell canvi precipitat era perquè les instal·lacions que aleshores ocupaven els agents, a tocar de l'edifici de l'Ajuntament, no complien la normativa vigent. L'Ajuntament vol aprofitar que l'escola Labandària ha quedat buida d'alumnes després, que al setembre passat es va fusionar amb el Sant Andreu, per poder-hi situar les futures dependències de la comissaria i deixar l'edifici del polígon industrial únicament com a centre logístic i magatzem.

Mora admet que amb una “despesa mínima” es poden habilitar algunes aules per a aquest nou ús i portar a terme el trasllat pels volts de Setmana Santa. De fet, la inversió més important té a veure amb el lloc on s'ha de col·locar l'armer i el dipòsit de detinguts. “Pot donar la sensació que s'han gastat els diners per res, però hem de mirar de donar millor servei als veïns, i si mantenim la prefectura allà on està no ho fem”, defensa l'alcalde, que reconeix que la distribució interior de l'antiga escola es farà de manera ràpida i que se n'aprofitarà molt de mobiliari.

Un lloc per al futur auditori municipal

Tot i que la intenció és celebrar un procés participatiu per trobar la millor destinació per a les antigues instal·lacions de l'escola Labandària, l'Ajuntament no vol desaprofitar l'oportunitat de guanyar un equipament central per al poble. Deixant de banda la part que ocuparà la policia local, l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres admet que hi ha prou espai per situar un auditori municipal i fer realitat una de les velles reivindicacions del municipi. Sigui com sigui, l'objectiu és consensuar-ho no només amb els grups de l'oposició sinó també amb els veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona