Societat

Acusen l'entitat de veïns de Sant Narcís sud de buscar la confrontació

L'altra associació del barri de Girona diu que se'ls ha insultat, menystingut i ofès

L'associació de veïns del barri de Sant Narcís ha acusat l'associació veïnal que representa els veïns del sector sud del barri de buscar de manera “descarada” la confrontació entre els veïns. La junta de l'entitat acusadora valora d'aquesta manera les declaracions que Dolors Hernández, presidenta de l'associació de veïns de Sant Narcís sud, va fer en aquest diari en una entrevista el 3 de gener passat.

Segons la junta, se senten “menystinguts, menyspreats, insultats i ofesos” per les paraules d'Hernández. L'acusen de voler veure fronteres on ells, afirmen, veuen diversitat, i reivindiquen la feina que van fer pel sector sud del barri abans que existís l'altra associació. Esmenten, per exemple, que l'entitat havia expressat als partits polítics, quan aquests feien els programes electorals del 2011, la seva inquietud per la cohesió social de la plaça Empúries i la convivència al sector. En aquest sentit, Hernández havia destacat que en la reunió que van mantenir amb l'associació de veïns que ja existia (tot i que era una junta diferent de l'actual) no van entendre la seva preocupació per la degradació del sector sud: “No ens vam posar d'acord. Ens van arribar a dir que [el sector sud] era el Bronx.” Consideren també que la presidenta menteix quan afirma que no hi ha equipaments socials, i recorden l'existència d'un centre obert al barri que, segons afirmen, es va poder obrir “gràcies, sobretot, a la bona voluntat de la parròquia i a la nostra [de l'associació de veïns més antiga] mediació”. Més enllà de l'entrevista, diuen que Hernández els tracta “de mentiders” en totes les reunions en què participen plegats.

D'altra banda, la junta acusa l'entitat de Sant Narcís sud de tenir subordinacions polítiques: “Cap dels membres de l'òrgan de govern de l'actual associació de veïns de Sant Narcís no està inscrit en un partit polític [...]. Ells no poden dir el mateix”, afirmen, abans de concloure que aquest fet és incompatible amb l'objectivitat a l'hora d'aplaudir o criticar la gestió que faci al barri el govern de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES